Antena Meniu Search
x

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce acte sunt necesare pentru înscriere. Programul începe vineri, 19 mai

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 începe vineri, 19 mai. Unul dintre cele mai aşteptate programe are un buget de peste 1,7 miliarde de lei. Potrivit ministrului Mediului, finanţarea este în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 17:32

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce acte sunt necesare pentru înscriere. Programul începe vineri, 19 mai
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce acte sunt necesare pentru înscriere. Programul începe vineri, 19 mai - Shutterstock

"Vineri, pe 19 mai, începând cu ora 10.00, vom da startul unuia dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare, Casa Verde Fotovoltaice. Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice", a precizat Tánczos Barna.

Înscrierea se va face pe regiuni de dezvoltare a României.

"Având în vedere numărul foarte mare de doritori şi pentru a nu mai solicita aplicaţia informatică, am decis să lansăm sesiunea de înscriere în 8 etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare a României. Începând de mâine şi până pe 23 mai va fi deschisă sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucureşti- Ilfov", a explicat ministrul.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înscriere Casa Verde Fotovoltaice 2023: acte necesare

Înscrierea în program se face printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului.

"Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte uşor de folosit, solicitanţii nu au nevoie decât de câteva minute din timpul lor şi de cele patru documete în format PDF, cartea de identitate, extras de carte funciară, certificatul fiscal care să ateste  lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal careatestă lipsa datoriilor la bugetul local. Înscrierea este structurată în patru paşi simpli. Pentru a avansa la pasul următor este obligatorie finalizarea pasului anterior (...) După finalizarea cu succes a procesului, solicitantul va primi un email de confirmare a înscrierii, ulterior solicitantul  se va adresa unuia dintre instalatorii validaţi, pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul şi pentru a instala aceste sisteme fotovoltaice", a mai explicat Tánczos Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce acte sunt necesare pentru înscriere. Programul începe vineri, 19 mai