Antena Meniu Search
x

Angajaţii români au câştiguri mai mici din cauza pademiei

Pandemia ne-a virusat inclusiv bugetele. Specialiştii avertizează că, dincolo de şocul iniţial, problematică este acum şi revenirea, care se anunţă a fi foarte lentă.

de Redactia Observator

la 12.06.2020, 14:19

Vezi și
  • O treime de venit în minus chiar se resimte.
  • Pandemia a schimbat și percepţia legată de plăți.

Noi studii arată că o treime dintre angajaţii români câştigă mai puţin, faţă de perioada în care coronavirusul nu a apucat să se răspândească la noi în ţară.

O treime de venit în minus chiar se resimte. Angajaţii români afectaţi financiar de pandemie au câştigat în aprilie, în medie, cu 30% mai puţin comparativ cu perioada de dinainte de pandemie.

Este o scădere semnificativă pentru că dacă facem un calcul, asta înseamnă că s-au pierdut aproximativ 800 de lei din veniturile lunare, arată ultimele studii.

Studiile mai arată că de departe cei cu venituri mici au fost mult mai afectați de reducerea salariilor, faţă de cei cu venituri medii și peste medie.

Pandemia a schimbat și percepţia legată de plăți. Mai mult de jumătate dintre angajaţii români spun că vor plăti mai des cu cardul şi în acelaşi timp că vor cheltui mai puţin şi că vor încerca să facă economii.

Un sfert dintre ei au însă planuri să se împrumute de la prieteni sau familie, câţiva se gândesc chiar să îşi caute un al doilea loc de muncă, iar în ultimă instanţă sunt cei care consideră că vor fi nevoiţi să apeleze la un împrumut de la bancă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Angajaţii români au câştiguri mai mici din cauza pademiei