Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă să faci grătarul de 1 Mai în în pădurile din jurul Capitalei. Ce amenzi riscă cei care își pregătesc micii în locuri nepermise

Încă o zi de vacanţă, încă un motiv pentru încins grătarul. Mii de persoane au ieşit astăzi în pădurile din jurul Capitalei pentru a se bucura de aerul curat dar şi de savoarea micilor. Locurile special amenajate pentru grătare au fost pline, la fel şi târgurile culinare sau măcelăriile, acolo unde oamenii au stat zeci de minute la coadă pentru a-şi face provizii de Ziua Muncii. 

de Mădălina Chiţac

la 30.04.2023 , 21:40

Pădurea Cernica s-a transformat la amiază într-un furnicar de oameni şi de grătare. 

Turist: "La munte am fost weekendul trecut, acum am zis să venim la pădure că-i mai relaxant. Am venit cu cărbuni, cu pufuleţi pentru copii. Avem şi căţeii cu noi. Grătar personal, pentru că nu s-au mai găsit locuri."

Pe grătarul încins, fiecare a pus ce-a avut mai bun. 

Vezi și

"Ceafă, piept de porc, pulpe de pui, mici. Şi bere. Este foarte frumos. E un loc demn de grătar. De socializare." 

Pe acelaşi subiect

Turist: "Totul am avut pregătit de acasă. Cărbuni, grătar, gaşca de prieteni n-am uitat-o acasă."

Reporter: "Mai faceţi şi mâine grătar?" 

Turist: "Nu ştiu dacă mai avem buget pentru mâine." 

Mădălina Chițac, reporter Observator: "Taxa de intrare în Pădurea Cernica este de 15 lei. Dacă nu avem grătar şi vrem să închiriem unul aici, ne va costa 50 de lei. Acelaşi preţ îl plătim şi dacă vrem să închiriem o masă pentru picnic." 

Cât costă să-ți pui grătarul în pădure

Pe lângă Cernica, bucureştenii mai pot face grătare în zonele special amenajate din Parcul Mogoşoaia, Comana, Lacul Snagov, Mihăileşti, localitatea Belciugatele sau Parcul Chitila. Şi în unele parcuri din Capitală există astfel de locuri autorizate. Cine nu respectă regulile riscă amenzi de până la 5.000 de lei.  Cine n-a vrut să-şi bată capul cu pregătirea mititeilor, a ieşit să-i mănânce la terasă. Dar a avut de înfruntat cozile. 

În cinstea zilei de 1 Mai, bucătarii din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală au pregătit un mic gigantic. 

"Pregătim mici să ajungă la tot Bucureştiul. Să ajungă până în Parcul Naţional. Cred că o să aibă undeva la vreo 3-4 kilometri." 

Cozi au fost nu numai la târguri, ci şi la măcelării. Cererea de mici pentru minivacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu circa 30% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.  

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Cât costă să faci grătarul de 1 Mai în în pădurile din jurul Capitalei. Ce amenzi riscă cei care își pregătesc micii în locuri nepermise