Antena Meniu Search
x

Video Secretele celor mai buni mici de 1 Mai. Sfaturile bucătarilor pentru cei care încing grătarele în această mini-vacanță

Nu e român care să nu mănânce măcar un mic în perioada asta. Fie că încing grătarele acasă, la iarbă verde sau preferă să meargă la terase, toţi caută gustul perfect al preparatului cu origini turceşti. Pentru asta se folosesc de tot felul de trucuri, de la reţetă, până la tipul de cărbuni sau modul de gătire. Zeci de milioane de mici ar urma să consumăm în această minivacanţă de 1 mai. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.04.2023, 21:39

Vezi și

Bucătar: "Avem un mic la 100 de grame. 50% avem carne de porc, 30% avem carne de vită iar 20% carne de oaie. Plus condimentele care sunt numai naturale." 

Reţeta şi proporţiile respectate. Acestea sunt secretele micilor la una din cele mai căutate terase din Popeşti Leordeni, unde clieţii stau la coadă şi câteva zeci de minute pentru a savura mititei. Dar pe lângă ingrediente, şi modul de preparare contează. 

Bucătar: "Îi ţinem la un foc moderat şi începem să-i rotim de 3-4 ori. 10 minute maxim, nu trebuie să-i ţinem nici foarte mult. După cum se vede, foarte zemoşi." 

Marian Ciotoianu, proietarul unei terase: "În jur de 4-5.000. Dacă e nevoie facem şi mai mult. Pentru că îi avem deja la macerat." 

Pe acelaşi subiect

Fiecare bucătar cu trucurile sale

Bucătar: "Trebuie făcuţi de prima dată să fie buni. Apoi prăjiţi la temperatura care trebuie la grătar. Cu mult suflet să faci orice faci. Aceiaşi mici nu ies la fel de buni dacă îi faci pe plită, la fel ca cei pe cărbuni." 

Bucătar: "La carte se spune că micul se întoarce de trei ori. Dar normal, micul se învârte până este gata."

Iar chefii vin cu sfaturi pentru cei care fac grătar acasă în această perioadă. 

Chef Marius Tudosiei: "În materie de tehnică, e foarte important să avem grill ul bine încins. Trebuie să sticlească cărbunii şi abia în momentul ăla să-i punem."

Cum ne dăm seama când micii sunt gata?

Chef Marius Tudosiei: "Ar trebui să fie zemos, bine rumenit. Să fie pufos. Atunci când îl apeşi să îşi revină foarte uşor. Dacă îl apeşi şi rămâne flasc, nu e suficient gătit." 

Cei mai buni mici sunt însă cei care ne plac. Iar gusturile nu se discută. 

"Să aibă carne, bineînţeles. Uşor condimentaţi, uşor săraţi. Trebuie să fie nici prea arşi..numai buni de mâncat."

"Să fie suculenţi. Şi cei mai buni mici sunt din carne de vită şi carne de oaie."

Mădălina Chițac, reporter Observator: "În România se consumă anual între 20 şi 25.000 de tone de mici. Ceea ce înseamnă peste 400 de milioane de mititei. Cei mai mulţi mici îi consumăm în perioada asta, în minivacanţa de 1 Mai. De Ziua Muncii, un român ajunge să mănânce mici cât pentru o lună întreagă." 

Anul acesta micii costă între 5 şi 10 lei, în funcţie de locul în care îi comandăm, cu 25% mai mult faţă de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Inedit » Secretele celor mai buni mici de 1 Mai. Sfaturile bucătarilor pentru cei care încing grătarele în această mini-vacanță