Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un litru de benzină sau motorină în martie 2022. Preţurile au urcat ameţitor

Pe zi ce trece, preţurile carburanţilor explodează. Faţă de acum o lună, combustibilii s-au scumpit cu aproape 10%, ceea ce înseamnă că plătim cam 25 de lei în plus la fiecare plin pe care îl facem. Alarmate de preţurile de la pompă, autorităţile promit controale.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 07.03.2022, 20:30

Vezi și

Un litru de combustibil a ajuns acum să coste şi 7,4 lei. Este un preţ extrem de mare, care creşte de la o zi la alta. La unele staţii de alimentare, litrul de benzină, dar şi cel de motorină costă 7,5 lei. Carburanţii premium sunt, însă, şi mai scumpi. Au depăşit pragul de 8 lei. Un litru de benzină depăşeşte 8 lei, iar unul de motorină este 7,9 lei.

Benzină mai scumpă. Cât costă un plin de 50 de litri

În martie 2021, un litru de carburant costa în jur de 5,3 lei. Atunci plăteam pentru un plin de 50 de litri 265 de lei, iar acum am ajuns să plătim 375 de lei. Diferenţa e uriaşă, de peste 100 de lei la un plin. Există mai multe explicaţii pentru care aceste preţuri cresc de la o lună la alta. În primul rând, ele sunt dependente de tot ce se petrece acum în Ucraina. În al doilea rând, există o cerere de carburant din ce în ce mai mare în ultima perioadă. De asemenea, preţul petrolului se apropie de recordul absolut. A ajuns la 139 de dolari pe baril.

Înjumătăţirea accizei ar fi redus preţul la pompă

Aleşii au încercat să reducă preţurile de la pompă, iar acum ceva timp se discuta despre o reducere a accizei la jumătate. Apoi, însă, au renunţat la această măsură, iar şoferii sunt nevoiţi să suporte aceste costuri din propriul buzunar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cât costă un litru de benzină sau motorină în martie 2022. Preţurile au urcat ameţitor