Antena Meniu Search
x

Video Cât costă benzina și motorina la cea mai ieftină benzinărie din București

Un nou record la carburanţi. Pentru prima dată în ultimii opt ani, petrolul a ajuns la 113 dolari pe baril. Automat, acest lucru se reflectă şi la pompă. Prețurile la benzină și motorină au explodat, depășind maximul istoric din 2014. Nici măcar la cea mai ieftină benzinărie din Capitală nu se mai găseşte vreun tip de carburant sub 7 lei.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 18:14

Vezi și

Prețurile la pompă s-au majorat semnificat în ultimele zile, deși benzina sau motorina ar trebui să fie, teoretic, până în 7 lei. În practică e aproape imposibil să găsești o benzinărie unde prețurile să fie sub pragul de 7 lei, inclusiv la cel mai ieftin peco din Capitală. Benzina premium a ajuns și la 8 lei, dublu față de cât era benzina obișnuită în urmă cu doi ani.

În 2021 carburanții erau cu 35% mai ieftini. Dacă războiul din Ucraina nu se va sfârși curând. iar cererea va fi la fel de mare, benzina și motorina ar putea costa 8 lei, a transmis reporterul Observator Alexandra Marin.

Prețul petrolului a explodat

Prețul țițeiului continuă să crească, a atins 112,70 dolari pe baril miercuri dimineața, în ciuda anunțului de marţi privind intervenția pe rezerve a SUA și a altor state. Preţul este cu aproape 8 dolari pe baril în plus față de cel de marți și cel mai mare din februarie 2011.

Scăderea livrărilor precum și războiul dintre Rusia și Ucraina au împins miercuri prețul țițeiului la cel mai mare nivel din ultimii 11 ani. Evoluția vine chiar dacă Statele Unite și alte state membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) au convenit să elibereze 60 de milioane de barili din rezervele de petrol pentru a controla prețurile în creștere. Această cantitate reprezintă aproape dublul consumului zilnic al planetei, dar creșterea prețurilor nu s-a oprit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât costă benzina și motorina la cea mai ieftină benzinărie din București