Antena Meniu Search
x

Video Cât te costă o zi de schi în Poiana Braşov. Bugetul complet pentru distracţia la munte: echipament, parcare, abonament de transport pe cablu

În minivacanţă, staţiunile de la munte au fost sufocate de turişti. De la drumul către destinaţie, la găsirea unui loc de parcare și până la cumpărarea cartelei pentru telegondolă, vacanța turiștilor a fost caracterizată de aglomerație. Pe lângă aglomeraţie, un alt aspect care le-a pus probleme turiştilor a fost cel al preţurilor. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.12.2023, 12:29

Vezi și

Vacanţa a început cu primul test al răbdării: drumul de pe Valea Prahovei. Cei 60 de kilometri dintre Comarnic și Brașov se parcurg chiar și în trei ore. Autorităţile ne sfătuiesc să folosim aplicațiile de monitorizare a traficului și să optăm pentru ruta ocolitoare DN1A, prin Vălenii de Munte, Cheia și Săcele. 

Ajungem în Poiana Brașov. Unde parcăm? Acesta e al doilea test al răbdării.

Cum putem găsi mai uşor un loc de parcare în Poiana Braşov

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cât de greu aţi găsit un loc de parcare?

Pe acelaşi subiect

Turistă: Vai... Avem mai mult de trei sferturi de oră de când tot căutăm, căutăm, şi, în sfârşit, am găsit.

Carol Gyorgy, administrator parcare: Să parcheze jos, la Poiana Mică, şi atunci evită aglomeraţia. Mulţi vor să fie, dacă se poate, să meargă cu maşina pe pârtie.

Aşadar sunt şanse mari să găsim loc de parcare dacă mergem în Poiana Mică, la mai puțin de trei kilometri distanță de telegondolă. Costă 2,5 lei pe oră, de opt ori mai ieftin decât la baza pârtiei. Bonus, avem gratuit şi transportul în comun, până în stațiune.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Parcarea supraetajată, construită în aşa-numita Poiană Mică, are o capacitate totală de 434 de locuri. În prezent, staţiunea Poiana Braşov este supraaglomerată, iar aici, în parcare, mai sunt libere 411 din aceste locuri. 

Următorul pas: de unde cumpărăm cartele pentru transportul pe cablu. La casieriile fizice este extrem de aglomerat.

Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru o zi de schi

Teoretic, soluția ar fi folosirea automatelor instalate la parcarea din Poiana Mică, pentru eliberarea cartelelor. În acest weekend, însă, niciunul din aceste aparate nu a fost în funcțiune.

Calculăm şi bugetul unei zi de schi, în Poiana Brașov: șase ore de parcare costă 15 lei, iar abonamentul de transport pe cablu, pentru o zi, 200 de lei.

Dan Aprodu, angajat centru de închirieri: Echipamentul de schi complet este 90 de lei, snowboard-ul - 100 de lei, pentru copii - 70 de lei.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Asta înseamnă tot echipamentul?

Dan Aprodu, angajat centru de închirieri: Tot echipamentul, adică cască, schiuri, beţe şi clăpari.

Tragem linie și facem calculul: fără cazare și masă, o zi de schi în Poiana Brașov costă 365 de lei, de persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cât te costă o zi de schi în Poiana Braşov. Bugetul complet pentru distracţia la munte: echipament, parcare, abonament de transport pe cablu