Antena Meniu Search
x

Video Locul unic de la poalele munţilor în care românii au evadat de 1 Decembrie. Turistă: "Aici mi-am găsit liniştea"

Românii au profitat de vacanţă şi au umplut până la refuz hotelurile atât la mare, cât şi la munte. Mâncarea tradiţională sau zonele pitoreşti, ori piscinele încălzite au fost criteriile principale pe care oamenii le-au luat în calcul. Iar distracţia şi voia bună au fost la ele acasă! 

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 09:40

Vezi și

Turiştii care au ajuns la mare s-au refugiat la spa. Au încins şi o horă în piscină, la 33 de grade Celsius. În schimb, cei mai mulţi români au luat drumul muntelui în aceasta mică vacanţă. La Poiana Braşov şi-au dat mână cu mână în coadă la telecabina.

Turist: Aproximativ 20-25 de minute. Nu e chiar atât de grav. 

La înălţime însă peisajul de iarnă e spectaculos

Turistă: Mă dor foarte tare picioarele şi e greu prima dată, dar sper să mă obişnuiesc. 

Pe acelaşi subiect

Traian Cervinschi, instructor de schi: Sunt dornici. A trecut un an şi ce-i mai important e că de foarte, foarte mulţi ani nu am schiat în noiembrie, cum a fost ieri. 

Cinci din 10 pârtii din Masivul Postăvaru sunt deschise

Cinci din zece pârtii din Masivul Postăvaru sunt deschise acum: Drumul Roșu Superior, Doamnei, Lupului, Kanzel și Ruia. În Maramureş, turiştii s-au îmbrăcat în straie populare şi au sărbătorit şi Ziua Naţională, şi ignatul în aceeaşi vacanţă.

Turist: Petrecem româneşte, ca de fiecare dată de 1 Decembrie, alături de familie şi de cei dragi. 

Administratorii de pensiuni au pus, aşadar, pe mese tot ce are mai bun Maramureșul, iar de la petrecere nu au lipsit bineînţeles ceterașii. Şi în Bucovina, administratorii pensiunilor s-au asigurat că oaspeţii sunt întâmpinaţi cu cele mai bune preparate. 

Daniel Sahlean, bucătar: Afumăturile sunt pregătite, gata să le servească clienţii. Aici, cârnaţii sunt numei buni de pus peste fasole. 

Turist: Foarte apetisante şi gustul... tradiţional. Abia aştept să le savurăm.

Mihaela Mariş, manager: În zona Bucovinei chiar se păstrează tradiţia şi chiar suntem mândri de asta.

Distracţia cea mai mare a fost a copiilor

Distracţia cea mai mare a fost a copiilor. Piscinele încălzite au devenit neîncăpătoare pentru cei mici, care s-au bălăcit ore întregi. În staţiunea Sovata însă, copiii s-au distrat la săniuş şi la bulgăreală.  

În Gorj, la poalele muntelui, în Baia de Fier, câțiva iubitori de literatură au întrerupt şirul petrecerilor tradiţionale cu... o tabără de lectură! Au citit la gura sobei, într-un cadru de poveste. 

Turistă: Am venit să fug de agitaţia Bucureştiului, iar aici mi-am găsit liniştea. 

Ateliere de actorie ori meșteșuguri pentru pasionaţi

Pe lângă citit, pasionații de literatură iau parte și la diverse ateliere de actorie ori meșteșuguri.

Roxana Brănișteanu, organizator: Mai avem atelier de pictură pe apă. Este o premieră. Nu l-am avut până acum în tabăra de lectură. 

Daciana le-a arătat cum să modeleze bijuterii din lut, înspirate din arta tradițională.

Daciana Ungureanu, artist plastic: Am luat o bucățică de lut, o să facem o biluță pe care să o turtim așa. Am să încerc motivul ochiului folosind o bucățică de carton îndoit. 

Iar gazdele le-au întins mesele pline cu tot felul de bunătăți. Fasolea cu ciolan, pregătită la ceaun e nelipsită în această minivacanță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Locul unic de la poalele munţilor în care românii au evadat de 1 Decembrie. Turistă: "Aici mi-am găsit liniştea"