Antena Meniu Search
x

Video "Ce ai face dacă ai câştiga 100 de milioane de lei la LOTO?" 1.000 de români dezvăluie cum ar împărţi banii

Câştigătorul ia tot, dar şi-ar împărţi norocul la Loto. Întrebaţi ce ar face în cazul în care ar trage lozul câştigător în valoare de 100 de milioane de lei, mulţi români au dat dovadă de o generozitate surprinzătoare. Cum şi-ar împărţi bogăţia între familie şi prieteni?

Ana Maria Gheorghe
de Ana Maria Gheorghe

la 08.05.2024, 20:18

Vezi și

Generoşi cu ei şi cu ceilalţi. Dacă ar câștiga 100 de milioane de lei la loterie, românii ar păstra pentru ei 32% din bani, adică 32 de milioane de lei sau aproape 7 milioane de euro. 

35% din bani s-ar duce către soț sau soție, copii şi părinți. 18% din sumă ar fi moștenirea copiilor. Din restul de 15%, aproape jumătate ar fi donați. În jur de 5% se duc la alte rude, iar 3% din bani, adică 3 milioane de lei, ar merge în buzunarelor prietenilor. 

Chiar dacă ar împărţi suma, câștigătorul tot ar putea duce o viaţă de lux

Chiar dacă ar împărţi suma, câștigătorul tot ar putea duce o viaţă de lux. Şi-ar putea cumpăra un bloc cu 40 de apartamente a câte 150.000 de euro fiecare. Consultanţii financiari recomandă, însă, ca banii să fie investiţi pentru a produce la rândul lor alţi bani.

10% din sumă ar putea fi cheltuită pentru îmbunăţirea vieţii personale, o casă, un apartament de vacanţă, două maşini, plus alte cheltuieli.  Apoi, grosul câştigului, adică 80%, ar putea fi investit în depozite, titluri de stat, apartamente, lingouri de aur şi în dezvoltarea unei afaceri. Datele fac parte dintr-un sondaj, realizat pe un eșantion de peste 1.000 de persoane care locuiesc în oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » "Ce ai face dacă ai câştiga 100 de milioane de lei la LOTO?" 1.000 de români dezvăluie cum ar împărţi banii