Antena Meniu Search
x

Video Ce amenzi ar putea primi producătorii şi comercianţii care refuză să declare stocurile la Guvern

Ca să nu mai fie prins pe picior greşit, cum s-a întâmplat, spre exemplu, în criza uleiului, Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii. O ordonanţă de urgenţă care îi obligă pe aceştia să facă lunar rapoarte ar urma să fie adoptată în perioada următoare. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.05.2022, 20:27

Vezi și

Cei care nu vor declara stocurile – pot fi amendați cu sume între 500.000 și 1 milion de lei – iar cei care vor prezenta date incorecte sau incomplete riscă amenzi între 50.000 lei și 250.000 lei. Raportările trebui să ajungă la ministerul agriculturii pana pe data de 15 a fiecarei luni. 

Trebuie trimise stocurile la produse precum legume, fructe, cereale, seminte, carne, lapte, conserve, apa, zahar sau miere. 

Cei care au cantitati mici de marfa sunt scutiţi de raportare. Spre exemplu, magazinele cu o suprafata de sub 400 de metri patrati, sau cei care au sub 10 tone de legume si fructe sau sub 25 de tone de cereale. 

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Ce amenzi ar putea primi producătorii şi comercianţii care refuză să declare stocurile la Guvern