Antena Meniu Search
x

Ce facem cu centrala de apartament când plecăm în concediu. Sfaturi pentru a economisi energie

Una dintre marile probleme pe care le au românii înainte de a pleca în concediu este ce fac cu centrala de apartament.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 12:31

Specialiştii nu recomandă oprirea centralei de apartament pe perioada în care suntem plecaţi în concediu
Specialiştii nu recomandă oprirea centralei de apartament pe perioada în care suntem plecaţi în concediu - Profimedia
  • Specialiştii nu recomandă oprirea centralei de apartament pe perioada în care suntem plecaţi în concediu.

Românii se gândesc la centrala de apartament ca un potenţial producător de pericole, dar şi raportat la consumul de energie. Iar specialiştii oferă câteva soluţii pentru a se economisi energie pe perioada în care membrii familiei sunt plecaţi în concediu.

Cei mai mulţi dintre români decid să oprească centrala înainte de a pleca în concediu, dar specialiştii atrag atenţia că soluţia nu este cea mai potrivită. Asta pentru că, din momentul în care repornim centrala, consumul este unul semnificativ mai mare pentru reîncălzirea casei.

Astfel, din acest punct de vedere, cea mai bună soluţie pare a fi setarea centralei pe 16 grade Celsius, dacă lipsim doar aproximativ două zile, şi chiar pe 8 grade Celsius, în cazul în care plecăm mai mult de două zile de acasă.

Accesoriile de termoreglare, soluţie pentru economisirea energiei

Pe acelaşi subiect

O altă soluţie pentru a economisi energia pe perioada în care membrii familiei sunt plecaţi în concediu o reprezintă montarea de accesorii de termoreglare.

Specialiştii susţin că, prin montarea de accesorii de termoreglare, obţinem nu doar posibilitatea de a avea un consum optim de energie, cât şi posibilitatea de a controla centrala de la distanţă.

Nu în ultimul rând, specialiştii recomandă ca funcţiile de siguranţă să fie active pe perioada în care membrii familiei sunt plecaţi în concediu, pentru a se evita apariţia unor situaţii neplăcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Ce facem cu centrala de apartament când plecăm în concediu. Sfaturi pentru a economisi energie