Antena Meniu Search
x

Topul celor mai frumoase pârtii din România. Pe Valea Prahovei, zăpada va ţine până de Paşti

Pe harta celor mai frumoase domenii schiabile, Valea Prahovei se mândreşte cu trei nume. Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal atrag zeci de mii de turişti.

Vezi și

Pe harta celor mai frumoase domenii schiabile, Valea Prahovei se mândreşte cu trei nume. Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal atrag zeci de mii de turişti în fiecare weekend. Pe pârtiile din Bucegi, se schiază acum mai bine decât oricând. Stratul de zăpadă de aproape un metru va ţine cel puţin până la Paşte, spun iubitorii sporturilor de iarnă.

Văzută de sus, Poiana Braşov pare un regat îngheţat. Printre pădurile argintii de brazi, şerpuiesc patru pârtii principale, atât pentru începători, cât şi pentru schiorii profesionişti. 

DORIN DRĂGOI, administrator domeniul schiabil Poiana Brașov:

Pârtia Lupului şi Pârtia Subteleferic, sunt pârtii negre, pârtii căutate atât de schiorii de agrement, cât şi de schirorii care practică schiul de competiţie. Domeniu schiabil care are 90 de hectare ca şi suprafaţă şi o lungime a pârtiilor de peste 24 de kilometri. 

Iar turiştii care nu ştiu să schieze pot învăţa tainele acestui sport de la cei aproape 140 de instructori care le stau la dispoziţie. 

EMIL FĂRCĂŞANU - şcoala de schi Poiana Braşov:

Noi dăm instructorii în funcţie de clienţi, pentru că avem colegi care sunt specializaţi pe copii pe diferite vârste, avem pentru adulţi, oameni mai dificili, deci avem pentru fiecare, pentru că e un pic de psihologie şi în meseria asta.

Un scenariu care pare posibil şi în Predeal. Pârtiile din staţiune pornesc de la altitudinea de 1440 de metri. Aici omătul măsoară peste 80 de centimetri şi nu doar zăpada bună îi atrage pe turişti, ci şi peisajele, care sunt unele de poveste.

Nimic nu întrece însă frumuseţea celui mai înalt domeniu schiabil din ţară: Sinaia. 

MARIA FLORICICA, administrator domeniu schiabil Sinaia:

Avem pe de o parte platul de la cota 2000, Platoul Bucegi, golul alpin care este foarte prietenos mai ales pentru începători. Mai avem poţiunea dintre 2000 şi 1400. Mai ales pe domeniul profesionist. Avem şi pârtia nouă care e o pârtie prin pădure.

De altfel, Sinaia a obţinut anul trecut trofeul pentru cea mai bună staţiune de schi din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Topul celor mai frumoase pârtii din România. Pe Valea Prahovei, zăpada va ţine până de Paşti