Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cod roşu în comenzile online. Restaurantele fie nu mai acceptă comenzi, fie își pun clienții să le ridice singuri

Criza nu se vede și în comenzile de mâncare. În ultimele luni, numărul lor a crescut și cu 20%. Cererea este atât de mare incat suntem dispuși să plătim și să așteptăm mai mult. Și a mai apărut un fenomen: suprasolicitate, restaurantele fie nu mai acceptă comenzi, fie își pun clienții să le ridice singuri.

de Mădălina Chiţac

la 10.05.2023 , 21:00

Comenzile de mâncare se dau la foc continuu în restaurante. Scumpirile nu i-au determinat pe români să apeleze mai puțin la platformele de delivery. Dimpotrivă. "Suntem undeva la 20%, dublu faţă de perioada dinaintea pandemiei. 20-25% din totalul de vânzări sunt livrări. Omul s-a obişnuit. E comod. Avem aplicaţiile care ne ajută foarte mult. Şi produsul pe care ţi-l doreşti e la un click distanţă", a declarat Andrei Fâciu, proprietar restaurant.

Valoarea comenzilor a crescut în ultimele luni chiar și cu 35%

"Dacă e să comparăm cu aceeaşi perioadă a anului trecut, observăm o creştere cu 15-20% a numărului de comenzi. Comportamentul din restaurante începe să se replice şi în zona de delivery. Nu-şi mai comandă doar un preparat, ci şi un suc alături. O apă sau o cafea", a declarat Cristina Sauciuc, reprezentant platformă delivery. Și notele de plată sunt mai mari. Valoarea comenzilor a crescut în ultimele luni chiar și cu 35%. Dar timpii de așteptare sunt tot mai mari.

Vezi și

Și notele de plată sunt mai mari. Valoarea comenzilor a crescut în ultimele luni chiar și cu 35%. Dar timpii de așteptare sunt tot mai mari. În ultima perioadă, clienții care au vrut să comande s-au trezit că nu pot face asta. "Avem şi livrarea proprie. În momentul de faţă este suspendată pentru că noi colaboram cu o firmă care avea nişte curieri. Şi nu ştiu din ce motive..au trebuit să închidă. Doar cu livrare e disponibil", a declarat Andrei Fâciu, proprietar restaurant.

Recent, o platformă locală de livrări, care colabora cu peste 50 de restaurante exclusiviste din Capitală, a anunțat că se retrage de pe piață. Românii au deprins obiceiul de a comanda mâncare în pandemie şi l-au păstrat şi după. Cel mai des, se cumpără pentru acasă sau la birou pizza, burgeri şi shaorma.

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Cod roşu în comenzile online. Restaurantele fie nu mai acceptă comenzi, fie își pun clienții să le ridice singuri