Antena Meniu Search
x

Video Compania care vine în România şi investeşte 100 de milioane de euro. Finanţatorii promit sute de locuri de muncă într-o industrie a viitorului

Tesla vine în România, la Brăila. Nu este Tesla lui Elon Musk, ci un investitor din Cehia care produce echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii de mașini. Compania va investi masiv şi aduce o rază de speranţă oamenilor într-un oraş în care economia abia mai pâlpâie. În plus, Brăila marchează decisiv în competiţia cu eternul rival, Galaţiul.

de Adrian Obreja

la 24.08.2022, 19:31

Vezi și

100 de milioane de euro vor fi investiţi în Brăila. Aici se va deschide o fabrică de producție a echipamentelor de stocare a energiei, inclusiv baterii pentru mașini.

Pe acest teren urmează să fie construită fabrica pentru stocarea energiei în cursul anului 2023, iar aici vor lucra peste 200 de persoane.

Fabrica de la ieşirea din Brăila reprezintă una dintre cele mai mari investiţii din zonă

Totodată, şi sute de locuri de muncă într-o industrie a viitorului.

Pe acelaşi subiect

Laurenţia Vasilescu, ITM Brăila: “Rata şomajului la nivel judeţului Brăila a fost de 2,73%, ceea ce presupune un număr de 3.331 de şomeri înregistraţi. Apariţia unui nou angajator nu poate decât să aducă un impact pozitiv asupra pieţii muncii locale. Toate se vor reflecta în creşterea nivelului de trai.”

Pentru brăileni, noua investiţie e mană cerească. La uşa Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă stau zilnic zeci de şomeri de toate vârstele.

Brăilean: „Dacă ne-a dat disponibili ne-am retras în agricultură. Ne-am ocupa cu animalele. Și acum caut un loc de muncă. Am 20 de ani atât, de vechime."

Brăilean: ”Da, aş încerca să mă duc acolo să văd despre ce este vorba. Dacă mă încadrez sau dacă m-aş putea acomoda. E lucru bun pentru că avem nevoie pentru că, într-adevăr, aici nu prea sunt locuri de muncă, nu ai de unde alege.”

Marian Dragomir, primar Brăila: “Orice nou investitor sosit în Brăila înseamnă plusvaloare. Va exista posibilitatea ca forța de muncă să fie atrasă într-o competiție reală, lucru care avea un impact pozitiv asupra salariilor angajaților.”

În plus, în eterna rivalitate cu Galaţiul, Brăila a marcat un punct

În judeţul vecin, dintr-un total de 127 de hectare, doar 40 sunt concesionate către diferite firme.

Cătălin Cojocarul, director Zona Liberă Galați: “Din păcate, în momentul de față nu avem un producător. Nu avem linii de producții mari in zona libera Galați. La noi n-au ajuns cei de la Tesla, nu ne-au contactat."

Investitorii din Cehia sunt unii dintre cei mai mari jucători pe piaţa de stocare a energiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Compania care vine în România şi investeşte 100 de milioane de euro. Finanţatorii promit sute de locuri de muncă într-o industrie a viitorului