Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Concedieri pe bandă rulantă la mai multe fabrici din Harghita. Până la 320 de oameni vor rămâne fără loc de muncă

Aproape 180 de angajaţi de la două firme, din municipiul Odorheiu Secuiesc şi din zona Topliţa, au fost disponibilizaţi în perioada iunie-august, iar acest proces va continua şi în luna septembrie.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 14:32

- Shutterstock - ilustrativ

Şefa Serviciului "Analiza Pieţei Muncii şi Economie Socială" din cadrul AJOFM Harghita, Jano Edit, a declarat, marţi, presei, că în perioada iunie-august au fost disponibilitate 123 de persoane de la o fabrică de mobilă din Odorheiu Secuiesc, urmând ca numărul disponibilizărilor să ajungă la 160, relatează Agerpres.

"În perioada iunie-august, au fost disponibilizate 123 de persoane de la o fabrică de mobilă din Odorheiul Secuiesc. Au fost anunţate că vor fi disponibilitate 160 de persoane, aşa că va continua şi în cursul lunii septembrie această disponibilizare. În total, fabrica a avut 255 de salariaţi înainte să înceapă disponibilizările şi ne-a anunţat că din 255 va disponibiliza 160 de persoane, iar până acum a disponibilizat 123", a precizat Jano Edit.

Motivul pentru care tot mai mulţi angajaţi îşi vor pierde joburile

Articolul continuă după reclamă

Conform sursei citate, cauzele pentru care angajaţii sunt disponibilizaţi sunt legate de creşterea preţului materiilor prime şi de lipsa comenzilor. De asemenea, în perioada iunie-august, au fost disponibilizaţi şi 55 de angajaţi de la o firmă din industria textilă din zona Topliţa. Potrivit lui Jano Edit, firma avea 108 angajaţi şi a anunţat că 70 dintre ei vor fi disponibilizaţi.

Şi în acest caz este vorba de scăderea comenzilor la export. Angajaţii disponibilizaţi au beneficiat de servicii de preconcediere şi beneficiază, în continuare de mediere din partea AJOFM pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Jano Edit a mai adăugat că urmează ca la finalul lunii octombrie să fie disponibilizaţi şi cei 94 de angajaţi ai fabricii de lactate din Miercurea-Ciuc, după ce grupul Lactis România a anunţat că va închide producţia în această unitate. "Disponibilizările vor fi făcute la sfârşitul lunii octombrie, iar serviciile de preconcediere le vom oferi la mijlocul lunii septembrie. (...) Este vorba de 94 de persoane, care vor lucra până la sfârşitul octombrie", a mai spus şefa Serviciului "Analiza Pieţei Muncii şi Economie Socială" din cadrul AJOFM Harghita. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Concedieri pe bandă rulantă la mai multe fabrici din Harghita. Până la 320 de oameni vor rămâne fără loc de muncă