Antena Meniu Search
x

Video Concediu pe datorie. Peste 20% dintre români apelează la împrumuturi pentru o vacanţă de vis

Se apropie şi perioada concediilor. Iar noi, românii, suntem mari amatori de plecări. Studiile arată că cei mai mulţi conaţionali au în plan 2 sau chiar 3 concedii pe an. Problema este cum plătim pentru ele! Peste 20 la sută dintre români apelează la împrumuturi, de dragul unei vacanţe relaxante. O capcană pentru buget, spun specialiştii. Ce ne recomandă să facem, în schimb, dar şi câţi clienţi îşi plătesc concediile în rate.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.05.2024 , 22:15

Sunt trei variante pe care românii le aleg să plece în vacanţă, fără a plăti practic toată vacanţa deodată, fie vorbim despre plata în tranşe la agenţiile de turism, despre creditele pe care le fac înainte să plece sau despre plata cu card de credit.

Concediu pe datorie 

Practic, ei plătesc toată vacanţa la agenţie, şi ulterior încarcă acel card ca şi cum ar fi o rată. Toate aceste variante sunt confirmate de agenţiile de turism, care spun că după pandemie, de când apetitul pentru călătorii este mult mai mare şi preţurile sunt mai crescute, românii apelează la plata în tranşe pentru vacanţele lor. 

Vezi și

Majoritatea turiştilor spun că preferă să plătească la agenţiile de turism din timp şi aşa îşi şi planifică şi vacanţele cu mai multe luni înainte, în aşa fel încât să prindă un preţ bun şi să se asigure că nu rămân fără vacanţa planificată. 

Un truc este ca atunci când plecăm în vacanţă să cheltuim într-o săptămână de sejur cât am câştigat în 2 săptămâni la muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Concediu pe datorie. Peste 20% dintre români apelează la împrumuturi pentru o vacanţă de vis