Antena Meniu Search
x

Video Coşul minim de cumpărături, mai scump cu aproape 20%: Cheltuielile pentru o familie cu 2 copii depăşesc 8.500 de lei

Să trăieşti în România este din ce în ce mai scump! O arată chiar datele oficiale potrivit cărora valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent a crescut cu aproape 20% anul trecut, faţă de 2021.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 12:35

Vezi și

Astfel, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, a ajuns la 8.659 de lei pentru o familie alcătuita din doi adulţi şi doi copii. 

Coşul minim de cumpărături, mai scump cu aproape 20%

Cea mai mare parte a banilor e cheltuită pe rata la locuinţă, care e calculată la aproape 2.300 de lei. Urmează alimentaţia, cu aproximativ 1.900 de lei şi îmbrăcămintea şi încălţămintea cu puţin peste 850 de lei.

Alte câteva sute de lei sunt aribuite cheltuielor pentru casă, dar şi educaţiei şi culturii, serviciilor şi produselor de uz caznic şi igienă personală. 

Teoretic, aproape 800 de lei ar rămâne - în cazul unei familii cu doi copii - pentru fondul de economii. Asta în cazul în care - pentru întreaga familie - bugetul de vacanţă şi recreere... s-ar limita la puţin peste 250 de lei, iar cel pentru îngrijirea sănătăţii - la doi adulţi şi doi copii - la doar 132 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Coşul minim de cumpărături, mai scump cu aproape 20%: Cheltuielile pentru o familie cu 2 copii depăşesc 8.500 de lei