Antena Meniu Search
x

Criptomonedele, în cădere liberă. Piața a pierdut aproape jumătate din valoare în ultima săptămână

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut cu 47% în ultimele șapte zile, potrivit datelor de pe CoinMarketCap, citate de Business Insider.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 22:42

criptomonede
Fluctuații mari pe piața criptomonedelor - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Piața criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, iar capitalizarea de piață a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere față de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com. Scăderea a fost declanșată Bănca Populară din China, care a anunțat că instituțiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată. „Piața criptomonedelor se află în prezent sub presiuneavînzătorilor”, a declarat pentru Insider Nicholas Cawley, analist la DailyFX.

Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice. Bitcoin încă nu și-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de șoc în ecosistemul activelor digitale. Dar unii experți, cum ar fi Jeffrey Wang, șeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijorați. "Cripto este o clasă de active inerent volatilă, așa că se vor întâmpla mișcări rapide și violente în decursul timpului", a spus el pentru Insider.

John Wu, președintele Ava Labs, echipa din spatele sistemului Avalanche, a menționat, la rândul său, că știrile recente, precum China și Musk, sunt doar scuze pentru mișcările puternice și nu cauza reală. Capitalizarea pieței criptomonedelor a atins 2 trilioane de dolari pentru prima dată pe 5 aprilie, dublându-și valoarea în doar trei luni.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Criptomonedele, în cădere liberă. Piața a pierdut aproape jumătate din valoare în ultima săptămână