Antena Meniu Search
x

Video Dulceaţa de fructe, mai scumpă decât anul trecut. Cât a ajuns să coste un kg de căpşuni, după ce iarna târzie a afectat culturile

Deocamdată, pe principiul ne facem iarna - car şi vara - sanie, vă sugerăm să puneţi deoparte bani de pe acum, din vară pentru... toamnă măcar. Pentru dulceţurile de toamnă. Cumpărate sau făcute în casă, oricum ar fi, vor fi mai scumpe. Avem şi explicaţia: căpşunele, de pildă, au fost serios afectate de zăpada târzie. Vom găsi mai puţine fructe la tarabă şi, prin urmare, vor fi mai scumpe. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.06.2023, 18:34

Vezi și

Suntem în plin sezon de făcut dulceţuri iar în această perioadă cei care vor sa facă dulceaţă aleg căpşunile. Găsim şi cu 10 lei kg, acestea fiind însă pentru consumul zilnic, cine vrea să facă o dulceaţă şi să fie sigur că iese foarte dulce va alege fructele mai mici, de grădină, care sunt mai aromate. Costa 8 lei kg dar găsim şi cu 7 lei kg, dacă au o vânzare accelerată pentru că acestea nu au termen lung şi se strică mai repede.

Preţul este puţin mai mare decât anul trecut, asta pentru că din cauza frigului au fost şi culturile afectate. Nu sunt la fel de dulci ca în anii trecuţi ne spuneau producătorii, tot din cauza că a nins în aprilie iar acum temperaturile sunt în continuare destul de scăzute.

Vom suplimenta aşadar cu zahăr, asta va face ca în final preţul să fie mai mare pentur dulceaţă, fie că o cumpărăm gata făcută, fie că o realizăm noi acasă. Ne spuneau producătorii că nu prea se cumpără fructele deşi suntem în plin sezon de dulceţuri. Preţul îi sperie pe oameni, dar şi faptul că atunci când le gustă nu sunt la fel de dulci precum s-ar aştepta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Dulceaţa de fructe, mai scumpă decât anul trecut. Cât a ajuns să coste un kg de căpşuni, după ce iarna târzie a afectat culturile