Antena Meniu Search
x

Foto După 17 ani în Germania, Maria şi Daniel s-au întors în ţară şi au o afacere de succes. Într-un an au reuşit să vândă 500 de kg din recolta proprie

Maria şi Daniel Sîrbu, doi aiudeni plecaţi 17 ani la muncă în Germania, s-au întors în România anul trecut cu o idee de afaceri profitabilă, unică în zonă. Cei doi cultivă afine, fructe bogate în vitamne şi minerale, pe un teren unde nu se practică acest lucru în mod obişnuit.

de Redactia Observator

la 27.04.2024, 11:34

Cei doi soţi şi-au înfiinţat recolta în Rădeşti, judeţul Alba, o zonă unde până acum nu se cultiva acest soi de afine. Plantele au fost cumpărate din Olanda, iar pe parcurs ce afacerea s-a dezvoltat, iar anul acesta şi-au mărit producţie cu alte 1000 de ghivece. Recipientele sunt umplute cu îngrăşământ bio, nisip şi o turbă acidă special adusă din Lituania, relatează aiudinfo.ro.

Recoltă profitabilă din primul an

Sistemul de irigaţii este legat de fântăna casei, pentru a asigura apa necesară plantelor. În 2023 au reuşit să cultive 500 kg de afine, pe care le-au vândut în totalitate la un preţ corect, direct de pe plantaţie, iar anul acesta producaţia ar creşte considerabil.

„Cultura de afini presupune o activitate riguroasă. Întreținerea în special, înseamnă multă muncă și atenție, totul se face manual, sâditul plantei, plivitul, stropitul și recoltatul care necesită de asemenea, multă atenție. Noi credem că merită ceea ce facem și asta este cel mai important lucru”, a povestit Maria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 23 voturi
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » După 17 ani în Germania, Maria şi Daniel s-au întors în ţară şi au o afacere de succes. Într-un an au reuşit să vândă 500 de kg din recolta proprie