Antena Meniu Search
x

Video Cât costă primele roşii româneşti. Nu cresc din pământ şi au parte de muzică non-stop: "Scumpe dar number one"

Primele roşii româneşti s-au copt deja în sere. Culmea, cea mai timpurie recoltă vine din judeţul Constanţa, acolo unde nu există o tradiţie a cultivării tomatelor. În serele de la malul mării, rădăcinile plantelor nu stau în pământ şi sunt răsfăţate cu apă la discreţie. Mai mult, agricultorii le pun muzică în permanenţă. Dacă vă faceţi cumpărăturile în pieţe, mai aveţi însă de aşteptat pentru o roşie cu gust de roşie, de grădină. Deocamdată, prima recoltă ajunge doar în supermarketuri. 

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 18:29

Vezi și

La nici 50 de kilometri de Constanţa, se culeg deja primele tomate româneşti. La această seră, care se întinde pe aproape un hectar, legumele nu cresc în pământ şi nici nu sunt udate cu furtunul. Au parte însă de muzică non-stop şi sunt atent îngrijite de muncitori. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Deşi ne aflam în luna martie, primele roşii romaneşti deja s-au copt. Arată foarte bine, miros îmbietor şi sunt extrem de gustoase.

Ca roadele să fie cu adevărat bio, dăunătorii sunt combătuţi în mod natural

Iantoc Evelin, producător: Aducem prădători pe care îi hrănim şi înmulţim şi ne bucurăm de rezultate. Adică noi nu mai suntem nevoiţi să stropim cu insecticide sau alte chimicale care afectează produsul finit. Aducem periodic la 3-4 săptămâni câte 5 cutii de bondari care ajută la polenizarea naturală a florilor.

Pe acelaşi subiect

Iantoc Andrei, agricultor: Avem 3 soiuri rosii cherry prunişoară, 3 soiuri de cocktail şi prunişoară mare. Roşiile cherry la 250 grame sunt undeva la 10 lei, cocktail la 500 de grame sunt 14 lei.

Roşii din afară în pieţele din România

Toată producţia ia însă calea supermarketurilor. Aşa se face că pieţele sunt încă invadate de roşiile din afară. 

Vânzătoare piaţă: Roşii avem de tip inimă de bou din Grecia, tot aşa dar mai mică de Spania. Din păcate încă suntem nevoiţi să importăm pentru că în România nu am gasit decât hidro iar eu nu sunt de acord cu acest sistem. Roşia trebuie să vină din pământ. 

Client: Recent am luat făcute în judeţul Constanţa, excepţionale de-alea mici cherry, scumpe dar number one. 

Roşiile de grădină ar urma să ajungă pe tarabe în luna iunie. La preţuri mai mari faţă de anul trecut, estimează agricultorii, după ce costurile de producţie au crescut cu 50%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cât costă primele roşii româneşti. Nu cresc din pământ şi au parte de muzică non-stop: "Scumpe dar number one"