Antena Meniu Search
x

UE a aprobat ca profiturile din activele ruseşti îngheţate să fie folosite pentru a cumpăra arme pentru Ucraina

Rusia a atacat Ucraina cu 55 de rachete de diferite tipuri şi 21 de drone kamikaze. Bombardamentele au afectat două instalaţii critice de infrastructură energetică din regiunea Liov, aflată în vestul ţării vecine.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 09:51

Vezi și

Tensiunile dintre Rusia şi NATO se intensifică. Dupa ce preşedintele Emmanuel Macron a afirmăt, iarasi, că va trimite soldaţi francezi în Ucraina, dacă Volodimir Zelenschi i-o cere, Kremlinul susţine că - în clipa în care acest lucru se va intampla- fiecare militar al Franţei va deveni o ţintă legitimă.

Între timp, Uniunea Europeană a aprobat planul în care profiturile de aproximativ 3 miliarde de euro provenite din investirea activelor ruseşti îngheţate vor fi folosite pentru cumpărarea de armament pentru Ucraina.

Decizia este cât se poate de necesara, în condiţiile în care sunt şanse mari ca Donald Trump să revină la Casa Albă şi să taie din nou ajutorul acordat Kievului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » UE a aprobat ca profiturile din activele ruseşti îngheţate să fie folosite pentru a cumpăra arme pentru Ucraina