Antena Meniu Search
x

Galerie foto 8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă. Astfel, de la ora 12.00 intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat. 

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 10:20

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, pentru mai multe judeţe. De asemenea, specialiştii precizează că vremea continuă să se răcească. Potrivit ANM, joi, între orele 12.00 şi 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale şi pe arii restrânse descărcări electrice. 

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Fenomenele periculoase se vor semnala în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali, sud-vestul Transilvaniei şi local în Banat. 

"În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa uşor sub mediile multianuale specifice acestei date", a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe acelaşi subiect

Prognoză specială în Bucureşti

În Bucureşti, potrivit ANM, cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.

Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Vremea » 8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte