Antena Meniu Search
x

Elon Musk a anunţat în ce condiţii va accepta bitcoin ca metodă de plată pentru maşinile Tesla

Miliardarul Elon Musk a scris duminică pe Twitter că producătorul de automobile electrice Tesla va relua tranzacţiile în bitcoin dacă va exista o confirmare că minerii folosesc în mod rezonabil o energie curată, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 09:39

Elon Musk a anunţat în ce condiţii va accepta bitcoin ca metodă de plastă pentru maşinile Tesla
Elon Musk a anunţat în ce condiţii va accepta bitcoin ca metodă de plastă pentru maşinile Tesla - Shutterstock

”Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa”, a scris Musk pe Twitter.

Acesta a explicat că ”atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, cun un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin” pentru automobilele vândute.

Musk anunţase în luna mai că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziţia de automobile, referindu-se la îngrijorările sale referitoare la impactul minării criptomonedei asupra mediului.

Sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achizițiile de mașini folosind bitcoin, relatează CNBC. În jurul orei 06:06, ora Singapore, în ziua în care Musk a făcut anunțul, valoarea întregii piețe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com, citate de Mediafax. În jurul orei 8:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari. Ulterior piața a mai recuperat din pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piața criptomonedelor a pierdut 165,75 miliarde de dolari din valoare la ora 9:22, ora Singapore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Elon Musk a anunţat în ce condiţii va accepta bitcoin ca metodă de plată pentru maşinile Tesla