Antena Meniu Search
x

Elon Musk ameninţă Microsoft cu un proces. De ce vrea miliardarul să cheme în instanță compania lui Bill Gates

După contrele cu alte companii, inclusiv cu Apple, Elon Musk intră acum în conflict cu Microsoft, pe care o ameninţă cu judecata. Microsoft a anunţat că Twitter nu va mai fi suportat de Smart Campaigns, platforma de publicitate online a companiei. Asta înseamnă că advertiserii care o folosesc nu îşi vor mai putea accesa conturile de Twitter din 25 aprilie, conform News.ro.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 09:17

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter
Elon Musk ameninţă Microsoft cu proces, după ce aceasta a eliminat Twitter din cadrul propriei platforme de publicitate - Profimedia

Deşi nu şi-a justificat oficial decizia, aceasta pare să aibă legătură cu faptul că Twitter cere acum bani pentru folosirea API-urilor sale, iar sumele lunare plătite pot ajunge şi la 210.000 de dolari. În urma deciziei luate de Microsoft, Twitter ar putea pierde noi clienţi, ceea ce i-ar afecta veniturile.

Drept răspuns, Elon Musk a ameninţat Microsoft cu proces. Proprietarul Twitter a scris într-un post: „S-au antrenat ilegal cu datele Twitter. E timpul pentru proces”.

Acesta lasă de înţeles că Microsoft ar fi folosit datele generate de Twitter pentru a-şi antrena modelele lingvistice, precum cel pe care l-a integrat recent în produse precum Bing. Musk se pregăteşte oricum să intre în concurenţă directă cu Microsoft în ceea ce priveşte modelele lingvistice, acesta confirmând recent că a înfiinţat o companie care va dezvolta un rival pentru ChatGPT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Elon Musk ameninţă Microsoft cu un proces. De ce vrea miliardarul să cheme în instanță compania lui Bill Gates