Antena Meniu Search
x

Video Factura uriaşă primită de cel mai mare spital din Târgu-Jiu: e de două ori mai mare decât cea primită anul trecut

Facturile la încălzire şi electricitate sunt tot mai greu de achitat şi de spitale. Cea mai mare unitate medicală din Gorj are de plătit la gaze, doar pentru luna decembrie, peste 400 de mii de lei, dublu faţă de anul trecut. Situaţia este aceeaşi în majoritatea unităţilor medicale din ţară, iar mangerii caută tot felul de soluţii pentru a economisi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.02.2023, 14:31

Vezi și

Peste 400.000 de lei are de plătit Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, pentru gazele consumate în luna decembrie, ţinând cont de faptul că nu a fost deloc o lună geroasă. Factura este de 2 ori mai mare faţă de cât a plătit unitatea medicală în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Se mai adaugă peste 100.000 de lei lunar pentru eletricitate. Vorbim de cel mai mare spital din Gorj care funcţionează în 3 clădiri şi are în total aproximativ 1000 de paturi.

Şi alte spitale sunt îngrozite de facturile la gaze sau electricitate 

Situaţia nu este singulară. Şi alţi directori ai altor unităţi medicale din judeţul Gorj semnalează că facturile la gaze sau electricitate s-au dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi atârnă tot mai greu în bugetele unităţilor intraspitaliceşti. Se au măsuri pe toate planurile: de la becuri stinse în timpul zilei, până la aparatură electronică scoasă din priză după terminarea programului sau căldură redusă la minimum în saloanele goale.

Cu toate acestea, spitalul rămâne un mare consumator de electricitate; marea parte din aparatura medicală trebuie să rămână conectată 24/24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Factura uriaşă primită de cel mai mare spital din Târgu-Jiu: e de două ori mai mare decât cea primită anul trecut