Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Generaţia care pleacă în vacanţe lungi, care durează chiar şi 14 zile. Preferă să meargă în extrasezon

Vacanţe scurte şi dese, mai curând la hotel decât în apartamente turistice, şi în extrasezon. Este portretul-robot al concediului pentru majoritatea românilor în puterea vârstei, cu familie şi posibilităţi financiare medii. Tinerii caută, însă, altceva.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 21:37

Când vine vorba despre vacanţe, fiecare crede că se pricepe cel mai bine. Dar uite ce spun sondajele de opinie. Tinerii din Generaţia Z pleacă în vacanţă în vârf de sezon. Şase din zece adoră lunile fierbinţi de vară: iulie şi august.

Juniorii îşi drămuiesc bine banii. Concediul lor durează cel mult o săptămână. Pe măsură ce experienţa profesională le aduce venituri mai mari, îşi lungesc, însă, vacanţele. Cei între 35 şi 44 de ani îşi permit să plece de acasă şi 14 zile. 

Cei mai mulţi români pleacă într-o singură vacanţă

Vezi și

Mai mult de jumătate dintre cei care au participat la studiul unei companii de marketing au parte de o singură vacanţă vara aceasta. Mulţi sunt, însă, cei care îi fac indivioşi: pleacă în două sau trei concedii. 

Diferenţele se estompează la capitolul „Ce căutăm vara“. Destul de puţini se declară exploratori şi în căutarea aventurii. Relaxare în primul rând vor 7 din 10 români. De aceea, majoritatea preferă în locul apartamentelor turistice confortul unei camere de hotel, cu menajeră şi mic dejun. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Generaţia care pleacă în vacanţe lungi, care durează chiar şi 14 zile. Preferă să meargă în extrasezon