Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Staţiunea de pe litoralul românesc care a cucerit un cuplu din Germania: "Este un loc frumos"

Vacanţele în natură atrag tot mai mulţi turişti. Pe litoral, cei care vor dotări de lux, dar să-şi petreacă noaptea sub mii de stele, pot alege glamping-urile. Sunt mulţi şi cei care şi-au luat casele în spate şi s-au mutat pe termen lung la mare. 

de Andreea Filip

la 29.07.2024 , 21:05

La doi paşi de plajă turiştii se bucură de natură, dar şi de dotări de lux ca într-un hotel de patru stele.

"Este combinaţia perfectă între camping şi glamorous. Este peste aşteptări", spune un turist. "Un pic de altfel de confort. Într-un apartament te duci, stai, pereţi peste tot, nu ai spaţiu, nu ai unde să ieşi, decât pe balcon. E diferenţă mare să stai pe iarbă", spune altcineva.

Igluurile au un perete transparent prin care oaspeţii văd răsăritul direct din pat. "În structura complexului intră 26 de igluuri, plajă proprie. Igluurile sunt dotate aer condiţionat, televizor smart, fiecare are baie proprie", declară Andreea Zichiu, administrator. O noapte într-un iglu costă 550 de lei pentru două persoane.

Vezi și

Cazarea mai ieftină, la cort

Mult mai ieftin ies cei care vin la mare cu corturile proprii sau cu autorulote. Printre ei şi un cuplu din Germania. În călătoria lor prin România au poposit la Năvodari. "Suntem din Berlin. Este un loc frumos. Am venit aici printr-o recomandare a unui prieten. Suntem aici ca să ne relaxăm, uneori mergem la mare să înotăm", spune turista din Germania.

Alina îmbină utilul cu plăcutul. Este din Cluj şi pentru o lună şi-a mutat biroul pe litoral. "Eu sunt contabilă şi având în vedere că aici avem un mediu foarte plăcut, cât timp nu suntem la plajă mai şi lucrez câte ceva. Este al patrulea an de când venim", mărturiseşte Alina.

Turiştii se mută aici toată vară

Pentru mulţi cortul sau rulota sunt casa de vară. "Ne simţim ca acasă. Gazda e primitoare, e iarbă verde. Astăzi am fost la cumpărături, gătim, şi seara ieşim pe promenadă la plimbare", povesteşte un turist.

Cei care vor să stea în camping cu rulota plătesc 150 de lei pe noapte, cu acces la electricitate şi facilităţi. Pentru cort costă 30 de lei de persoană. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Staţiunea de pe litoralul românesc care a cucerit un cuplu din Germania: "Este un loc frumos"