Antena Meniu Search
x

Guvernul a aprobat majorarea cu 10% a salariilor unor bugetari. Cine va primi bani în plus

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, majorarea cu 10%, în două tranșe, a salariilor unor categorii de bugetari, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

premierul Marcel Ciolacu
Guvernul a aprobat majorarea cu 10% a salariilor unor bugetari. Cine va primi bani în plus - Guvernul României

"Începem prin a rezolva unele inechități existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală. Vorbim în special despre angajații din cultură, de la Registrul Comerțului, agențiile de mediu și funcționarii din primăriile sub 20.000 de locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an", a spus Marcel Ciolacu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Ciolacu nu exclude noi majorări salariale pentru bugetari

Pe acelaşi subiect

El spune că sunt nemulțumiri legate de această majorare, dar că pot fi găsite soluții pentru "structuri de personal mai suplu", iar din economiile făcute să fie majorate salariile celor care merită.

"Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, și în alte zone ale administrației, atât centrale, cât și locale, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an", a adăugat premierul.

Ciolacu a menţionat că angajatorii vor putea oferi salariaţilor facilitatea decontării ochelarilor, în limita a 500 de lei. El a mai precizat că suma a fost plafonată, după ce unii funcţionari publici "s-au gândit că îşi pot deconta ochelari care costă mii de lei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Guvernul a aprobat majorarea cu 10% a salariilor unor bugetari. Cine va primi bani în plus