Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lovitură pentru Netflix. A semnat un contract cu casa de producție a lui Steven Spielberg

Casa de producție a lui Steven Spielberg, Amblin Partners, a semnat un acord de colaborare cu platforma de streaming Netflix. „ Abia așteptăm să lucrăm cu echipa Amblin și suntem onorați și încântați să facem parte din acest capitol al istoriei cinematografice a lui Steven”, a transmis Ted Sarandos, director de conținut al Netflix.

de Redactia Observator

la 22.06.2021 , 16:26

Lovitură pentru Netflix. A semnat un contract cu casa de producție a lui Steven Spielberg
Steven Spielberg - Getty Images

Amblin Partners, studioul de producție condus de regizorul Steven Spielberg, a anunțat un parteneriat cu gigantul Netflix. Contractul include mai multe lungmetraje noi lansate pe an. Acordurile de producție sunt obișnuite în industria de divertisment, iar colaborarea este un alt semn al dinamicii în schimbare de la Hollywood. Parteneriatul cu unul dintre cei mai de succes regizori și producători de la Hollywood reprezintă o lovitură majoră pentru serviciul de streaming.

Serviciile de streaming, în special Netflix, au crescut în pandemie şi iar în ultimii ani au avut un cuvânt greu de spus în industrie. În același timp, studiourile de film tradiționale precum Disney și compania mamă CNN WarnerMedia au pariat și ele pe streaming. Spielberg a regizat unele dintre cele mai îndrăgite și de succes filme din istorie, precum  "Jaws," "Raiders of the Lost Ark" și "Jurassic Park."  Așadar, parteneriatul său cu Netflix este semnificativ.

Spielberg a declarat că, atunci când a început să discute un parteneriat cu Ted Sarandos, co-CEO și director de conținut al Netflix, era clar că i s-a ivit o ocazie uimitoare să ajungă la public în moduri noi. Spielberg a adăugat că el și Amblin sunt încântați să lucreze cu Netflix.

Articolul continuă după reclamă

Vestea este cu atât mai remarcabilă cu cât Spielberg a criticat în trecut streamingul. În 2018 a spus pentru ITV News că „odată ce te angajezi într-un format de televiziune, ești un film pentru TV”. Cu toate acestea, de atunci Spielberg și-a mai nuanțat discursul. „Vreau ca oamenii să își găsească divertismentul în orice formă sau mod care le convine”, a spus Spielberg pentru New York Times în 2019. „Ecran mare, ecran mic - ceea ce contează cu adevărat pentru mine este o poveste grozavă și toată lumea ar trebui să aibă acces la povești.”

„Steven este un vizionar și un lider creativ și, la fel ca mulți alții din întreaga lume, creșterea mea a fost modelată de personajele și poveștile sale memorabile care au rezistat şi au inspirat”, a spus Sarandos într-o declarație. " Abia aștept să începem să lucrăm cu echipa Amblin și suntem onorați și încântați să facem parte din acest capitol al istoriei cinematografice a lui Steven."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Lovitură pentru Netflix. A semnat un contract cu casa de producție a lui Steven Spielberg