Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lovitură pentru românii cu datorii la ANAF. Nu vor mai putea să își vândă locuințele

Dacă ai datorii la ANAF nu îţi mai poţi vinde locuința. Trebuie să-ţi plăteşti mai întâi datoriile către stat. Aşa propune Ministerul Finanţelor.

de Mădălina Chiţac

la 31.07.2024 , 20:18

Toţi cei care vând un imobil sau un teren vor trebui să plătească toate datoriile pe care le au către ANAF. Este vorba despre taxe sau impozite pe care le datorează, indiferent dacă acestea au sau nu legătură cu proprietatea vândută. 

Motivul? Autorităţile vor să adune mai mulţi bani la buget şi să îi determine pe cei care vor să facă tranzacții de acest tip să își plătească datoriile către ANAF. În prezent, cine vinde o proprietate trebuie să plătească doar datoriile către direcţiile locale de taxe. 

Şi cumpărătorul va trebuie să își achite datoriile

Vezi și

Potrivit aceleaşi modificări, şi cumpărătorul va trebuie să își achite, de asemenea, datoriile, sau se poate trezi cu sechestru sau executare silită din partea ANAF. 

Numai în 2023 vorbim de 634 de mii de tranzacţii cu imobile. Modificarea adusă Codului Fiscal este în prezent pusă în dezbatere publică. Rămâne de văzut dacă va ajunge pe masa Guvernului. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Lovitură pentru românii cu datorii la ANAF. Nu vor mai putea să își vândă locuințele