Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mişcare importantă pe piaţa de gaming. Microsoft cumpără Activision, cu 70 de miliarde de dolari

Grupul american Microsoft anunţă marţi că a achiziţionat editorul de jocuri online Activision-Blizzard, care se află în spatele unora dintre cele mai puternice francize din acest sector - precum Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch sau Candy Crush prin editorul de jocuri pe mobil King - cu cel puţin 68,7 de miliarde de dolari, iar aceste producţii urmează să integreze Game Pass, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 18.01.2022 , 17:07

Mişcare importantă pe piaţa de gaming. Microsoft cumpără Activision, cu 70 de miliarde de dolari
- Profimedia

În urma acestui anunţ, acţiunile Activision au crescut cu 37%, iar tranzacţiile pe bursă au fost suspendate. Prin această achiziţie, Microsoft devine al treilea actor mondial al jocurilor video ca cifră de afaceri, după Tencent şi Sony, anunţă grupul într-un comunicat de presă. Grupul american a achiziţionat deja, anul trecut, editorul Bethesda al jocurilor Fallout, Doom, Wolfenstein, Skyrim, însă cu mai puţin de 7,5 miliarde de dlari.

Microsoft a cumpărat în ultimii ani mai multe studiouri de producţie

Microsoft a cumpărat în ultimii ani, de asemenea, mai multe studiouri de o anvergură mai mică, cu scopul de a-şi lărgi catalogul de exclusivităţi. Producţiile Activision-Blizzard urmează să fie introduse în Game Pass, servciul Microsoft care permite să se joace o serie de jocuri în baza unui abonament în valoare de cel puţin 9,99 de euro pe lună.

Articolul continuă după reclamă

Nu se ştie dacă viitoarele jocuri ale Activision urmează să apară exclusiv pe console Xbox Series. Acest scenariu ar reprezenta o lovitură dură pentru Sony. Licenţa Call of Duty este în mod tradiţional una dintre cele mai mari vânzări anuale a consolelor PlayStation. Conducerea Activision-Blizzard, zguduită de o serie de scandaluri în ultimele luni, rămâne în funcţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri economice » Mişcare importantă pe piaţa de gaming. Microsoft cumpără Activision, cu 70 de miliarde de dolari