Antena Meniu Search
x

Video Monedă de colecţie lansată de BNR, la 100 de ani de la naşterea regizorului Liviu Ciulei. Tirajul e de doar 5.000 de piese: cât costă

Monedă de colecţie pentru un personaj de colecţie. Banca Naţională a lansat o monedă pentru a omagia 100 de ani de la naşterea lui Liviu Ciulei, unul dintre cei mai mari regizori ai României şi ai lumii. A dus numele ţării în elita cinematografiei când a câştigat trofeul de la Cannes cu "Pădurea spânzuraţilor". Comuniştii i-au făcut viaţa un chin, dar Ciulei a iubit mult România. Nu a renunţat la cetăţenie nici când ar fi avut ocazia - a predat la celebra universitate Columbia din New York.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 11.07.2023, 21:15

Vezi și

Liviu Ciulei a revoluţionat cinematografia și teatrul. Ştefan Bănică şi Toma Caragiu sunt doar doi dintre monştrii sacri ai scenei care luau notiţe de la maestrul Liviu Ciulei. În 1967, Liviu Ciulei a fost invitat pentru prima dată să monteze pe o scenă din străinătate, în Berlin. Inventivitatea şi profesionalismul lui i-au adus contracte în Franța, Italia, Marea Britanie, Australia, Israel şi Statele Unite. 

Greta Neagu, reporter Observator: Moneda din argint lansată cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Liviu Ciulei vine cu o broşură şi un certificat de garanţie şi costă 560 de lei cu TVA. Cei care vor sa o aibă în colecţie trebuie să ştie că tirajul maxim este de 5.000 de astfel de piese. 

Peste 50 de spectacole sunt legate de numele lui Liviu Ciulei în Statele Unite. Regizor, actor şi scenograf deopotrivă, şi-a împărţit viaţa între teatru şi film. Ca director artistic, a condus Teatrul Bulandra mai mult de 10 ani. Moneda lansată în memoria lui poate fi cumpărată la sucursalele Băncii Naţionale de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Timişoara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Monedă de colecţie lansată de BNR, la 100 de ani de la naşterea regizorului Liviu Ciulei. Tirajul e de doar 5.000 de piese: cât costă