Antena Meniu Search
x

Foto Moneda din argint vândută de BNR cu 440 de lei, fără TVA. Pe ea apare un chip celebru

De luni, 24 aprilie 2023, Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu. Doar 5.000 de oameni vor putea deveni deţinătorii unei astfel de monede, pentru suma de 440 de lei, fără TVA.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 18:08

Banca Naţională a României (BNR) lansează, luni, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu.

BNR lansează o nouă monedă

Potrivit unui comunicat al BNR, citat de Agerpres, aversul monedei prezintă o maşină de scris care a aparţinut poetului Nichita Stănescu şi titlurile volumelor publicate de acesta, inscripţia "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2023". Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta şi inscripţia ,,NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Pe acelaşi subiect

Moneda costă 440 de lei, fără TVA

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Moneda din argint vândută de BNR cu 440 de lei, fără TVA. Pe ea apare un chip celebru