Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care preţurile apartamentelor au explodat. Cât costă un mp în cazul locuinţelor vechi din Capitală

Sunt scumpiri record pe piaţa imobiliară, în special în marile oraşe. În Bucureşti, preţul a fost luna trecută cam cu 16% mai mare, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2023. Cu toate acestea, nu Capitala deţine supremaţia la capitolul scumpiri. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.06.2024 , 18:07

Proprietăţile sunt mai scumpe ca niciodată. Preţul apartamentelor a crescut de la an la an, cu 18% în Braşov, 11% în Bucureşti şi 10% în Cluj. Vorbim despre o scumpire de 9% şi la Timişoara. 

În Bucureşti spre exemplu preţul apartamentelor noi aproape că a explodat, aproape 1.900 de euro pe mp, fiind astfel atins un nivel record în acest sens. Totodată, un nou nivel maxim al preţurilor apartamentelor vechi a fost atins, fiind vorba despre aproximativ 1.700 de euro pe mp. 

Apartamentele din Timişoara, Braşov şi Cluj rămân cele mai scumpe. Explicaţia? Dobânda destul de avantajoasă care vine din partea băncilor, astfel că oamenii caută tot mai mult să îşi facă credite în această perioadă, fie pentru a-şi cumpăra un apartament, fie pentru un teren. Este vorba despre un procent net de 70% în primul trimestru al anului 2024.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri economice » Motivul pentru care preţurile apartamentelor au explodat. Cât costă un mp în cazul locuinţelor vechi din Capitală