Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mugur Isărescu, chemat să dea explicaţii în faţa şefilor Guvernului, care au acuzat BNR de creşterea inflaţiei

Ratele în lei cresc din nou. În ziua în care indicele ROBOR a atins un maxim istoric, Guvernatorul Băncii Naţionale a ajuns în biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor.

de Redactia Observator

la 03.05.2018 , 21:17

Ratele în lei cresc din nou. În ziua în care indicele ROBOR a atins un maxim istoric, Guvernatorul Băncii Naţionale a ajuns în biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor. Mugur Isărescu a venit să dea explicaţii în faţa şefilor Guvernului care au acuzat rolul BNR şi în creşterea inflaţiei.

Încă sunt aşteptate concluziile acestei întâlniri, în special de românii cu credite în lei. Ei sunt loviţi cel mai puternic de nivelul istoric la care a ajuns indicele ROBOR, în funcţie de care s ecalculează ratele în lei.

Astăzi, a ajuns la 2,49, un record al ultimilor 4 ani. Şi inflaţia a ajuns la un nivel record în ultimii cinci ani şi este un alt punct fierbinte de pe agenda acestei întâlniri.

Vezi și

Discutiile de azi vin dupa ce chiar saptamana trecuta presedintele Klaus Iohannis incerca o mediere intre Guvern si BNR.

In timp ce guvernatorul Mugur Isarescu a mers la discutii la Palatul Cotroceni, premierul Viorica Dancila a refuzat in ultimul moment invitatia presedintelui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Mugur Isărescu, chemat să dea explicaţii în faţa şefilor Guvernului, care au acuzat BNR de creşterea inflaţiei