Antena Meniu Search
x

Video Negocieri pentru extinderea plafonării adaosului comercial. Ce alimente ar putea intra pe listă

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază ar putea fi extinsă până la finalul lunii aprilie. Astăzi vor avea loc negocieri între Ministrul Agriculturii, procesatori și retaileri. Pe lista cu adaos comercial plafonat ar putea fi introduse alimente noi, de sezon, dar și unele consumate în perioada sărbătorilor Pascale. Rămâne de văzut dacă și limitarea adaosului comercial la 5% la o serie de produse vrac din import, cum ar fi carnea, uleiul, faina și zahărul va fi extinsă. 21 de categorii de produse au acum adaosul comercial plafonat.

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 08:41

Vezi și

Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunțase că luni se va întâlni cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele plafonării adaosului comercial la alimentele de bază şi pentru a decide împreună modalităţile de prelungire a acestei măsuri.

"Luni la ora 15.00 voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Este evident că această măsură a dat rezultate - inflaţia la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătăţit. (+7,9% câştig salarial real în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Împreună vom decide modalităţile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!", a scris, pe Facebook, ministrul Agriculturii.

Plafonarea adaosului comercial. Ministrul Agriculturii susține că a făcut o verificare la raft

El a precizat că, în drum spre birou, a trecut printr-un supermarket pentru a verifica preţurile de la raft ale alimentelor de bază, constatarea sa fiind fiind că produsele incluse în lista celor cu adaos comercial limitat se regăsesc pe raft, etichetele fiind semnalate corespunzător.

"Scopul nostru este să continuăm să sprijinim familiile cu venituri medii şi mici din România!", a subliniat ministrul. Măsura de plafonare a adaosului comercial la produse alimentare de bază decisă anul trecut urmează să expire la 31 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Negocieri pentru extinderea plafonării adaosului comercial. Ce alimente ar putea intra pe listă