Antena Meniu Search
x

Noi recorduri pentru ROBOR. La o zi după moţiunea de cenzură, indicele la 3 luni a crescut la 2.07%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2,07%, potrivit datelor publicate de instituţie.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 11:26

Bancnote Ron
La o zi după moţiunea de cenzură, indicele la 3 luni a crescut la 2.07% - Profimedia

Indicele ROBOR, la 6 octombrie 2021

ROBOR la 3 luni a crescut la 2.07%, faţă de 1,81%, nivelul din şedinţa precedentă, şi atinge cea mai mare valoare din 6 ianuarie 2021 încoace.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2.16%, de la 1.89%, din ziua precedentă şi atinge cel mai ridicat nivel din 15 ianuarie 2021 şi până acum.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Valoarea IRCC este de 1.08%. IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) este calculat în funcţie de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele. Este aplicat cu o întârziere de un trimestru faţă de perioada de referinţă. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotaţiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Noi recorduri pentru ROBOR. La o zi după moţiunea de cenzură, indicele la 3 luni a crescut la 2.07%