Antena Meniu Search
x

Video Noua Casă 2022. Veste excelentă pentru cei care vor să-și cumpere un apartament

Veste excelentă pentru cei care vor să își cumpere o locuinţă cu ajutor de la stat. Programul Noua Casă va continua şi în acest an şi aduce şi noutăţi. Pentru locuinţele de până în 140.000 de euro, TVA-ul a scăzut de la 19 la 5%. Astfel, specialiştii se aşteaptă ca cei care vor lua credite să aleagă apartamente mai spaţioase. 

de Redactia Observator

la 12.02.2022, 20:23

Vezi și

Programul va începe în următoarea perioadă, însă mulţi şi-au pregătit deja dosarele. 

Marius Sfetcu, client Noua Casă: În momentul de faţă este singura posibilitate prin care pot achiziţiona un imobil. Imobilul pe care l-am rezervat costă 67.000 de euro si m-ar ajuta avansul de 5%.  

Exact avansul mic îi atrage pe cei care au nevoie de o locuinţă. Avansul de 5% este pentru locuinţe de cel mult 70.000 de euro, iar pentru cele până în 140.000 de euro, creşte la 15%. 

Anca Bidan, broker de credite: În plafonul de 70 de mii de euro pentru apartamentele de două camere găsim apartamente cu o suprafață de peste 60 mp utili. Pentru locuințele ce se încadrează în plafonul de 140.000, deja găsim apartamente de peste 100 de mp.

Pe acelaşi subiect

Nu oricine poate accesa un credit prin programul Noua Casă

Bianca Florea, reporter Observator: Cei care vor să beneficieze în acest an de programul Nouă Casă trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Spre exemplu, să nu dețină o proprietate mai mare de 50 de mp utili. De asemenea, pot achiziționa în cadrul programului o singură locuință. 

Cine vrea să beneficieze de avantajele programului trebuie să se grabească.

Dumitru Nancu, Fondul de Garantare: Bugetul alocat pentru anul 2022 al programului Noua Casă este 1,5 miliarde de lei. Începând din 2009 când programul a debutat și până în prezent, un număr de 321.723 de români, adică 3/4 credite ipotecare au fost luate prin programul Prima Casă.

Specialiştii se aşteaptă ca cererea să fie mare

Anca Bidian, broker de credite: Se va epuiza plafonul, adica sunt câteva zeci de mii, 4-5 mii de familii aproximativ, calculând pe creditul mediu, care vor accesa programul. 

Cei care au deja credite dependente de ROBOR s-au trezit că au de plătit rate mai mari. Iar persoanele care nu vor să depindă de ROBOR au ales alt tip de credit. 

Adelina Moise, proprietară apartament: La Prima Casă, din ceea ce noi am fost informați, ROBOR poate scădea dar și poate crește, pentru siguranța noastră noi am optat pentru creditul ipotecar.

Sau preferă să renunţe complet la idee. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Estimarea specialiştilor este că se vor acorda aproximativ 18.000 de credite prin programul Noua casă din acest an. 

Condiții pentru Programul Noua Casă

- să nu deţină deja o proprietate mai mare de 50 mp utili

- se poate achiziţiona o singură locuinţă prin program

- are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Noua Casă 2022. Veste excelentă pentru cei care vor să-și cumpere un apartament