Antena Meniu Search
x

Video Noua Casă 2022: veste bună pentru cumpărători. Avansul necesar în funcţie de preţul locuinţei

Veste bună pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă în acest an, dar nu au toţi banii. Statul va continua progamul "Noua Casa" şi în 2022, iar dacă va fi nevoie, bugetul alocat ar putea fi chiar suplimentat, spune ministrul Finanţelor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.02.2022, 14:43

Vezi și

Ministrul Finanțelor a declarat că plafonul din acest an va fi similar cu cel de anul trecut, adică 1,5 miliarde de lei. La nevoie, acesta ar putea fi suplimentat. O condiție, însă, pentru acordarea unui credit prin acest program ar putea fi încheierea unei polițe de asigurare obligatorii, care să acopere toată valoare locuinței, indiferent de riscuri.

Cine e eligibil pentru programul Noua Casă

Creditele prin Noua Casă pot fi accesate de toate persoanele fizice care nu dețin o locuință deloc sau care dețin deja una de maximum 50 de metri pătrați, dar care să nu fi fost cumpărată printr-un alt program garantat de stat. De asemenea, creditele se acordă doar în lei.

Avansul necesar în funcţie de preţul locuinţei

Pe acelaşi subiect

Pentru locuinţele cu un preţ de până la 70.000 de euro, cumpărătorul trebuie să aducă de acasă banii de avans de minimum 5%, iar pentru locuinţele care depăşesc acest preţ, dar nu mai scumpe de 140.000 de euro, avansul obligatoriu este de minimum 15%. Pot fi cumpărate şi locuinţe mai scumpe de 140.000 de euro, dar în acest caz cumpărătorul trebuie să găsească o altă sursă de finanţare pentru diferenţa de preţ.

Peste 11.000 de locuinţe cumpărate prin Noua Casă în 2021

De la lansarea acestui program, din anul 2009 şi până în prezent, au fost cumpărate peste 300.000 de locuinţe prin Prima Casă, devenită mai apoi Noua Casă. Anul trecut, au fost cumpărate peste 11.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Noua Casă 2022: veste bună pentru cumpărători. Avansul necesar în funcţie de preţul locuinţei