Antena Meniu Search
x

Video O localitate din România are doar 3 km de drum asfaltat, făcuţi cu 20 de ani în urmă

În timp ce tot mai multe localităţi din Gorj se dezvoltă din ce în ce mai mult, o comună din judeţ pare că a rămas blocată în timp. Este vorba despre localitatea Alimpeşti, codaşă la investiţii, care are doar 3 kilometri de asfalt, şi aceia făcuţi în urmă cu 20 de ani. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 26.04.2022, 17:29

Vezi și

Localitatea Alimpeşti din judeţul Gorj este de departe de a se încadra în secolul XXI. Asta pentru că niciun metru de asfalt din satele acestei localităţi nu au prins asfalt. Localnicii sunt disperaţi. Spun că, dacă ar avea la dispoziţie o singură dorinţă, aceea ar fi să aibă şi ei asfalt la poartă. Atunci când plouă, drumul este acoperit de apă, se spală, pietrele dispar şi se fac gropi şi nămol.

Autorităţile ridică din umeri: nu au fonduri suficiente

Autorităţile locale spun că nu au reuşit să facă nimic până acum pentru că nu au avut fonduri. Primarul susţine că nu au putut atrage nici fonduri europene pentru că nu au avut o persoană capabilă să facă documentaţia necesară. 

Acum, singura soluţie pentru oameni este Programul "Anghel Saligny", prin care primarul cere peste 22 de milioane de lei pentru a reabilita şi asfalta drumurile săteşti. 

Localitatea are doar 3 km de drum asfaltat

Din cei peste 21 de kilometri de drumuri din Alimpeşti, puţin peste 3 au fost asfaltaţi. În rest, doar pietriş şi pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » O localitate din România are doar 3 km de drum asfaltat, făcuţi cu 20 de ani în urmă