Antena Meniu Search
x

Video Locul din Gorj, desprins din romanele fantasy. Turiștii au profitat de vremea frumoasă și de preparatele tradiționale, pregătite de gazde

Cine a vrut să evite locurile aglomerate în prima zi Paşte, a avut de unde alege. Undeva, în Gorj, ascuns între munţi, e un loc desprins parcă din romanele fantasy. Turiştii s-au bucurat de vremea superbă, de mâncarea delicioasă şi de peisaje minunate pentru o vacanţă de neuitat. 

de Redactia Observator

la 24.04.2022, 19:32

Vezi și

Nu suntem în Harry Potter şi nici în alt peisaj din basme, ci într-un colţ de rai din Gorj. Când cobori cu picioarele pe pământ, descoperi bunătăţile pe care gazdele le pregătesc pentru oaspeţi. Preparatul-vedetă al zilei a fost, evident, mielul la rotisor: fraged, proaspăt şi apetisant. 

Gigi, bucătar: Am pus deja mielul la rotisor, o să mai dureze cam în jur de trei ore. Bineînţeles, îl ungem cu ulei de măsline, ca să se menţina frăgezeala. 

Polovragi, magnet pentru turişti

Locul este hrană pentru trup şi suflet. 

Pe acelaşi subiect

Turişti: Este extraordinar. Am reuşi să vizităm multe locuri drăguţe, peşterile din zonă, am ajuns chiar şi la zăpadă, pe Transalpina. Vremea a ţinut cu noi. 

Reporter: Mâncarea din zona asta? 

Turişti: Foarte bună şi foarte gustoasă şi multă, da.  

Ana Caralicea, proprietar pensiune: Ne bucurăm în primul rând de timpul frumos care este astăzi, şi după post, cu mâncare tradiţională, ca la mama acasă. Diseară ne asteapta o petrecere. 

După o masă copioasă, turiştii se relaxează în natură. 

Turişti: Am fost azi-noapte la biserică și acum am venit aici la munte. 

Turişti: Am venit să facem o plimbare, că am mancat prea mult și trebuie să mai dăm și noi jos. 

Turişti: Mănânci, te simţi bine, una e să te plimbi în aer curat, aer liber, te relaxezi. 

Localitatea Polovragi este ca un magnet pentru turişti: peştera din zonă, peisajele şi tradiţiile fac din orice sărbătoare o vacanţă memorabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Locul din Gorj, desprins din romanele fantasy. Turiștii au profitat de vremea frumoasă și de preparatele tradiționale, pregătite de gazde