Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă afacere a aprins imaginaţia românilor. Investiţia minimă e însă uriaşă

O nouă piaţă în dezvoltare. Stocarea a atras proiecte de peste 1.500 MW şi este văzută ca o nouă oportunitate majoră pe piaţa de energie, anunță Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 09:05

O nouă afacere a aprins imaginaţia românilor. Investiţia minimă e însă uriaşă

Stocarea de energie se conturează ca fiind următoarea oportu­nitate majoră de investiţii în piaţa de energie având în vedere estimările privind punerile în funcţiune de proiecte de energie verde. Un MWh de stocare este între 350.000 de euro/MWh şi 450.000 de euro/MWh în funcţie de instalaţia de racordare şi tehnologie.

Ca standard pentru tehnologie, se poate lua în calcul o durată de stocare de până la patru ore. Pornind de la aceste date din piaţă, proiectele care au în acest moment avizele tehnice de racordare, toate obţinute anul acesta, pornesc de la o valoare minimă a investiţiei de peste 500 milioane de euro. Cine se află în spatele lor?

"Obiectivul României este de a atinge o pondere a SRE (surse regenerabile de energie) în consumul final brut de energie de cel puţin 38,3% până în 2030. Proiecţiile indică faptul că, până în 2025, ponderea SRE va ajunge la 31,0%", se arată în noua variantă a PNIESC-ului.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri economice » O nouă afacere a aprins imaginaţia românilor. Investiţia minimă e însă uriaşă