Antena Meniu Search
x

Video Piața imobiliară, în scădere. Numărul autorizațiilor de construcție a scăzut cu un sfert în ultimul an. Ce se întâmplă cu ratele la credite

Piaţa imobiliară pune frână. În România se construieşte tot mai puţin, arată datele de la Statistică. În primele şase luni au fost emise cu un sfert mai puţine autorizaţii de construcţie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 10:07

Vezi și

Se construieşte tot mai puţin Cum dobânzile la credite au crescut fulminant, mulţi au renunţat să-şi mai ia o casă. Şi dezvoltatorii imobiliari au început să construiască mai puţin, pentru că nu au cui vinde. Să ne uităm peste cifre: 17.000 de autorizaţii de construire s-au dat în primele şase luni din acest an, cu 25% mai puţin față de aceeaşi perioadă din 2022. 

Scăderi s-au înregistrat în toate regiunile. Cele mai multe, în zona București –Ilfov, considerată locomotiva dezvoltării imobiliare. Aici s-au dat cu peste 1.000 de autorizaţii mai puţin. Urmează regiunea Nord-Vest, unde numărul a scăzut cu peste 900. Iar în judeţele din regiunea Sud-Muntenia s-au eliberat cu peste 800 de autorizaţii în minus. În ciuda acestui declin, nu vom vedea o scădere a prețurilor apartamentelor şi a caselor nou construite, spun analiștii. În plus, abia de la anul am putea spera la scăderea dobânzilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Piața imobiliară, în scădere. Numărul autorizațiilor de construcție a scăzut cu un sfert în ultimul an. Ce se întâmplă cu ratele la credite