Antena Meniu Search
x

Pierderi istorice pentru AstraZeneca. 10 miliarde de dolari, dispărute într-o singură zi. Un medicament anticancer are rezultate slabe

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a înregistrat o scădere abruptă a valorii acţiunilor sale, de aproximativ 6%, asta după ce rezultatele medicamentului său împotriva cancerului nu s-au ridicat la înălţimea aşteptării investitorilor. Astfel, aproximativ 10% din valoarea de piaţă a fost eliminată în sesiunea de tranzacţionare de luni dimineaţă, notează The Guardian.

de Adrian Popovici

la 03.07.2023, 16:51

AstraZeneca
AstraZeneca a pierdut 10 miliarde de dolari din valoarea sa de piață într-o singură zi - Shutterstock

Compania a spus că cea de-a treia fază a testărilor a arătat că medicamentul, pe care îl dezvoltă împreună cu Daiichi Sankyo, ar putea opri evoluția cancerului mai rapid decât docetaxel, medicamentul folosit în prezent în majoritatea cazurilor în care este prescrisă chimioterapia. Totuşi, după cum arată datele AstraZeneca, este încă prea devreme să speculăm dacă ar putea creşte şi speranţa de viaţă a pacienţilor.

Susan Galbraith, vicepreşedintă a departamentului de studii oncologice susține că aceste teste au oferit "dovezi convingătoare" al beneficiilor pe care medicamentul AstraZeneca l-ar putea juca în tratamentul celor care suferă de cancer pulmonar.

În ciuda optimismului arătat de oficialii companiei, investitorii au dus la pierderea a 10 miliarde de dolari din valoarea de piață a AstraZeneca asta după ce analiștii au ajuns la concluzia că efectele noului medicament nu sunt superioare altor produse similare create de aceeași companie, precum Enhertu.

Analiștii de la diferite firme de profil sunt de părere că anunțul făcut de AstraZeneca nu se ridică la înălțimea așteptărilor investitorilor, chiar dacă, după cum arată unele estimări, vânzările acestui medicament ar putea aduce venituri între 8 și 18 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Pierderi istorice pentru AstraZeneca. 10 miliarde de dolari, dispărute într-o singură zi. Un medicament anticancer are rezultate slabe