Antena Meniu Search
x

Video Poveştile antreprenorilor de succes care au avut curaj să investească pentru a readuce viaţa şi culoarea pe Calea Victoriei din Bucureşti

Calea Victoriei a devenit inima Capitalei şi sufletul comerţului. Celebrul bulevard care şi-a trăit epoca de glorie în perioada interbelică este plin de vizitatori, dar şi de oportunităţi. Cei care au riscat şi au pariat pe o afacere pe Calea Victoriei au câştigat. Îi cunoaştem şi noi pe cei care au adus din nou viaţă şi culoare pe o stradă emblematică din Capitală.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.08.2021, 22:19

Vezi și
  • Afaceriştii au adaptat mâncărurile şi băuturile la pretenţiile clienţilor de pe Calea Victoriei.

Calea Victoriei îşi trăieşte epoca de glorie. Dacă în urmă cu cinci ani locul părea pustiu, cu zeci de magazine închise, acum, viaţa pe unul dintre cele mai importante bulevarde ale Bucureştiului a devenit efervescentă.

Pandemia a scos mesele pe trotuar şi acolo au rămas semn că, după un an de restricţii, nu mai deranjează pe nimeni să bea o cafea sau să ia cina în centrul plin de forfotă al Capitalei.

Oamenii stau la cozi uriaşe, beau, vorbesc, petrec, iar asta aduce profit celor care au riscat şi au pariat pe un business aici. Cine sunt cei care au readus strălucirea pe Calea Victoriei?

Laura este proprietara uneia dintre cele mai cunoscute gelaterii artizanale de pe bulevard. 

Pe acelaşi subiect

Laura Donciu, asociat: Cele mai vândute sunt ciocolata şi vanilia. Urmează mango şi fistic. 

În timpul săptămânii sunt, în medie, 200 de clienţi pe zi. Iar în weekend, aproape o mie. Fiecare client lasă mai bine de 20 de lei la casa de marcat. Dacă în urmă cu trei ani, gelateria era destul de stingheră pe Calea Victoriei, în jurul ei a început să înflorească business după business. 

Laura Donciu, asociat: În zonă este ca pe o stradă din Italia în care găseşti gelaterie lângă gelaterie. Aşa e şi la noi. 

Afaceriştii au adaptat mâncărurile şi băuturile pentru pretenţiile clienţilor de pe Calea Victoriei

Peste drum de gelaterie, a apărut, cam în acelaşi timp, şi o berărie. 

Bogdan Bazaoache, asociat: Am căutat locul un an şi jumătate locul. Era uşor moartă zonă, însă Calea Victoriei e Calea Victoriei. Am zis că aici se va întâmpla ceva. A fost un feeling. 

Iar instinctul nu l-a înşelat: afacerea îi aduce cel puţin 400 de clienţi pe zi în weekend. Aşa că a reuşit să-şi recupereze rapid investiţia care s-a ridicat la 80 de mii de euro. 

Bogdan Bazaoache, asociat: Avem bere românească artizanală, vinuri, prosecco, cafele, cocktail-uri. Valoarea medie a unui bon e undeva la 45 de lei. 

Nou pe piaţă este restaurantul lui Bogdan Mitric. Un tânăr de 27 de ani, care a terminat Dreptul, s-a apucat de făcut haine, iar anul trecut a decis că vrea să deschidă propriul restaurant. În pandemie, când HoReCa era la pământ şi nimeni nu-i dădea vreo şansă. A închiriat un spaţiu pe Calea Victoriei, devenită un vad bun. O dovedesc şi preţurile: dacă în urmă cu 3-4 ani, chiria lunară era de 20 de euro pe metrul pătrat, acum a ajuns la 50 de euro. 

Bogdan Mitric, asociat: E, cu siguranţă, alegerea oricui doreşte să-şi deschidă un restaurant nou. S-a dezvoltat extraordinar de bine. Sunt mii de oameni, zeci de mii de oameni, în weekend, ne trec prin faţă. 

Bogdan Mitric, asociat: Am vrut totul să fie artizanal. Totul e făcut de mână, totul e făcut la comandă. Nimic congelat. 

Meniul este pentru toate gusturile: burgeri, pui după o reţetă sofisticată, cartofi cu trufe şi parmezan, dar şi un delicios tiramisu. 

Mâncarea s-a adaptat clienţilor de pe Calea Victoriei: street food, dar şi preparate "fancy". La fel şi băuturile, inclusiv cafeaua de specialitate. 

Seara, bulevardul devine pietonal şi aminteşte de viaţa şi culoarea locului din epoca interbelică. Sunt petreceri la orice colţ, iar oamenii relaxaţi se bucură de faptul că pot fi din nou împreună. 

Avem parte de un aer special într-un loc reprezentativ pentru o Capitală. Calea Victoriei a învins. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Poveştile antreprenorilor de succes care au avut curaj să investească pentru a readuce viaţa şi culoarea pe Calea Victoriei din Bucureşti