Video

La pas printre gunoaie, în centrul Bucureştiului. ”E șocant. Chiar nu suntem o capitală atât de mare încât să vezi asta”

De Mădălina Chiţac.
Publicat: 04.07.2021, 20:09.
Actualizat: 04.07.2021, 20:09

La pas prin centrul Bucureştiului a devenit la pas printre gunoaie. Cei care au ieşit azi să se plimbe prin Capitală n-au avut nici măcar unde să arunce o hârtie, atât de pline au fost coşurile. De mai multe luni, autorităţile se ceartă între ele, iar deşeurile rămân. Şi, ca şi cum nu era de ajuns, acum străzile se mătură o singură dată pe săptămână.

Sunt fotografii primite pe Fii Observator. Aşa că o echipă a mers la faţa locului. A găsit, în faţa unei clădiri-simbol a României, Ateneul Român, aceeaşi imagine dezolantă. Spaţiul verde din faţă e îmbâcsit de gunoaie.

Bucureștean: ”E rușinos pentru o capitală. E un pic jignitor și bineînțeles gunoaiele aduc gândaci, șobolani, miros urât. Și o stimă mai proastă”.

Gunoaie aruncate în fața Ateneului Român

Citește și:

Străin: ”Aceasta este o zonă emblematică a oraşului, de care sunt foarte mândru. Am fost, cred că dezgustat este cuvântul potrivit, când m-am plimbat pe aici şi mă simt puţin ruşinat ca român, aşa cum mă consider acum”.

Nimeni nu ştie cum au apărut gunoaiele, chiar dacă locul e în permanenţă păzit de poliţişti.

Paznic, camera ascunsă: ”Nu știu, acum am intrat, suntem pe restricționare. Sigur că se dau amenzi”.

Tomberoanele dau pe dinafară pe Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, bulevard celebru de promenadă, nu mai ai unde să arunci o hârtie la coş. Tomberoanele dau pe dinafară.

Tânără: ”E șocant. Noi chiar nu suntem o capitala atât de mare și o metropolă atât de mare încat să vezi asta în centrul Bucureștiului”.

Tânără: ”Foarte urât. Nu mi place absolut deloc. Mi se pare că se pierde frumusețea locurilor și a clădirilor de la noi, când vezi mizeria și neglijența autorităților”.

Pe străzile unde nu ajung atât de mulţi oameni, situaţia e şi mai rea.

Madalina Chițac, reporter Observator: ”La nici 300 de metri de Primaria Sectorului 1, trotuarele sunt acaparate de deșeuri. Sunt aici resturi de la construcții, deseuri menajere, sticle aruncate sau haine. și mirosul e unul greu de suportat”.

Resturi arse de la o casă afectată de incendiu zac pe trotuar

Nici măcar gunoaiele, din zona în care o casă a ars în urmă cu trei săptămâni, n-au fost strânse.

Localnic: ”Miroase îngrozitor, se simte, că nu poți să stai lângă el. E un focar de infecție. Eu nu pot să deschid geamurile să-mi aerisesc casa”.

Compania de salubritate din Sectorul 1 spune că nu e treaba ei să ridice deşeurile care provin din construcţii. În plus, anunţă că va mătura străzile o singură dată pe săptămână, până îşi va primi banii. Are de încasat de la Primăria Sectorului unu 119 milioane de lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.