Antena Meniu Search
x

Marşul "Bucharest Pride", la pas pe Calea Victoriei. Primăria şi comunitatea LGBT au ajuns la un acord

Primăria Municipiului Bucureşti şi Ascociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere privind organizarea marşului "Bucharest Pride" 2021, pe Calea Victoriei. Organizatorii au acum însă o altă problemă, legată de numărul de participanţi.

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 15:52

Imagine de la marşul Buchrest Pride din 2018
Imagine de la marşul Buchrest Pride din 2018 - Shutterstock

Primăria Capitalei a ajuns la un acord cu reprezentanţi comunităţii LGBT, care au protestat la finalul săptămânii trecute faţă de faptul că autoritatea locală nu şi-a dat acordul pentru organizarea marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat luni organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane.

Inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei, spunând că participanţii ar fi expuşi la mai multe pericole, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul "Străzi deschise".

În urma deciziei de azi, Primăria Capitalei a decis ca proiectul "Străzi deschise" să fie suspendat sâmbătă, 14 august, acesta urmând să fie reluat duminică, 15 august, în condiții normale de desfășurare.

Marşul Bucharest Pride, doar cu 500 de participanţi 

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii ACCEPT au avut o întâlnire la PMB, înaintea căreia au precizat că nu vor accepta nicio altă rută alternativă pentru participanţii la marş şi care îi va „readuce în conul de umbră” din care s-au zbătut să iasă în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. „Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, a adăugat asociaţia, într-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Asociaţia ACCEPT spune că nu pot să-i oprească pe oameni să vină în număr mai mare de 500 de persoane, astfel că în funcţie de ce se va întâmpla sâmbătă şi în cazul unei amenzi, vor face o contestaţie în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Marşul "Bucharest Pride", la pas pe Calea Victoriei. Primăria şi comunitatea LGBT au ajuns la un acord