Antena Meniu Search
x

Profesorii își vor primi diferențele salariale din perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021. În cât timp se vor face plățile

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada cuprinsă între 1 iulie 2017 şi 31 august 2021, urmând ca acestea să fie plătite eşalonat, pe o perioadă de cinci ani.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.04.2022, 15:32

educatoare din București
Profesorii își vor primi diferențele salariale din perioada 1 iulie 2017 şi 31 august 2021. În cât timp se vor face plățile - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, joi, la finalul şedinţei Executivului, că plata acestor diferenţe reprezintă o măsură reparatorie pentru a asigura salarizarea corectă şi echitabilă a personalului didactic.

"Aşa cum a anunţat premierul Nicolae Ciucă, astăzi, în cadrul şedinţei a fost discutată şi aprobată Ordonanţa de urgenţă privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada cuprinsă între 1 iulie 2017 şi 31 august 2021. Plata acestor diferenţe este o măsură reparatorie necesară pentru a asigura salarizarea corectă şi echitabilă a personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, în conformitate cu Legea cadru 153 din 2017, dar, având în vedere şi aplicarea deciziilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în sensul prevenirii oricărei discriminări a salariaţilor”, a afirmat Dan Cărbunaru. 

Diferențele de drepturi salariale vor fi achitate eşalonat, pe o perioadă de cinci ani

"Diferenţele de drepturi salariale vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic. Acestea vor fi de altminteri şi actualizate cu indicele de inflaţie. Sumele vor fi asigurate de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, urmând a fi plătite eşalonat pe o perioadă de cinci ani începând cu data intrării în vigoare a actului normativ”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri economice » Profesorii își vor primi diferențele salariale din perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021. În cât timp se vor face plățile