Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profiturile au explodat: afacerea unde vânzările au depăşit toate aşteptările. Cea mai ieftină soluţie pentru a ne răcori vara

Canicula se întoarce zilele următoare. Temperaturile nefiresc de mari şi scumpirea aparatelor de aer condiţionat readuc la modă ventilatoarele. Vânzările s-au triplat faţă de luna trecută. Şi cu aparatele de aer condiţionat sunt probleme. Nu doar că s-au scumpit, dar cererea mare îi face pe instalatori să ridice tarifele pentru montare. În unele cazuri, manopera şi materialele costă aproape cât aparatul.

de Ana Grigore

la 28.07.2024 , 20:22

Cel mai lung val de caniculă din istoria ţării a golit rafturile magazinelor de electrocasnice. Meteorologii anunţă şi luna viitoare temperaturi peste valorile obişnuite, iar marile magazine nu apucă să refacă stocurile, că ventilatoarele se şi vând. 

Afacere profitabilă pe timp de caniculă

"Am găsit patru la raft şi nici măcar modelul pe care îl voiam. Era unul mai ieftin, la 100 de lei. Ăsta a fost 150 de lei. Am vazut că se găsesc greu, se cumpără foarte repede", spune Valentin"Vanzarile au crescut destul de mult în ultima perioadă faţă de luna trecută, undeva la trei, patru ori. Reînnoim stocurile săptămânal pe gama aceasta de produs şi da, vânzarea pe ventilatoare merge foarte bine", a declarat Adrian Ichim, director adjunct magazin electrocasnice.

Vezi și

Ventilatoarele sunt cea mai ieftină variantă de răcoare în locuinţe - aparatele de aer condiţionat s-au scumpit cu 30 - 40 la sută faţă de vara trecută. Preţurile aparatelor de aer condiţionat variază între 1.500 de lei şi 10.000 de lei, în funcţie de puterea motorului şi de caracteristicile aparatului. Venitilatoarele sunt însă mult mai ieftine. Preţurile lor variază între 50 si 500 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Cât costă aparatele de aer condiţionat

Cine îşi cumpără acum aparat de aer condiţionat transpiră mult până să îl vadă montat. "Timpii de aşteptare pentru instalări sunt foarte ridicaţi şi recomandarea noastră pentru clienţii finali este să achiziţioneze pe cât posibil aparatul înainte de sezonul de vară. Putem să aşteptam chiar şi patru săptămâni", spune Olimpia Iordan, manager de vânzări.

Unii instalatori profită de cererea mare şi oferă montaj rapid, dar la preţuri ridicate. 

  • Reporter: V-am sunat să vă întreb când aveţi primul loc liber pentru instalare aer condiţionat.  
  • Instalator: Sâmbătă... Montajul costă 1.000 de lei, kitul de instalare 150 de lei metrul liniar şi 200 de lei suporţii pentru unitatea externă. 

Aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele vor fi necesare cel puţin până la sfârşitul verii. Luna august va aduce temperaturi zilele caniculare, frecvent cu peste 35 de grade Celsius la umbră.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri economice » Profiturile au explodat: afacerea unde vânzările au depăşit toate aşteptările. Cea mai ieftină soluţie pentru a ne răcori vara